Gotovo je! Guardiola potjerao Mandzukica iz Bayerna!

Hrvatski nogometas Mario Mandzukic vjerojatno je vec odigrao posljednju utakmicu u dresu Bayerna. U finalu Njemackog kupa ove subote nece igrati i to odlukom trenera Pepa Guardiole.

16.5.2014.
11:45
VOYO logo

Jos su ranije tijekom dana njemacki mediji izvjestavali da Mandzukic nije otputovao sa suigracima u Berlin gdje Bavarci u subotu igraju protiv Borussije Dortmund. Nagadalo se da je u pitanju ozljeda i da bi se 27-godisnji napadac naknadno mogao prikljuciti suigracima, no od toga nece biti nista. Istina je da je Mandzukic zadobio laksu ozljedu prosli vikend u dvoboju protiv Stuttgarta, ali u finalu DFB-Pokala nece igrati iskljucivo zato sto je tako odlucio Guardiola.

"To sto Mandzukic nije u momcadi je moja odluka. U ponedjeljak i utorak nije mogao trenirati. On je snazan i mogao bi igrati u subotu. Medutim, odlucio sam da nece biti u kadru", rekao je Guardiola na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li doslo do nesuglasica izmedu njih dvojice, katalonski je strucnjak odgovorio:

"Imam 20 igraca, a samo 18 ih mogu prijaviti za utakmicu. To je sve."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takav bi argument mozda i bio prihvatljiv kada Mandzukic ne bi bio prvi strijelac momcadi i drugi strijelac Bundeslige. Tesko je vjerovati da bi se trener bez razloga odrekao takvog igraca u utakmici u kojoj se odlucuje o trofeju.

Na pocetku proljetnog dijela sezone je Guardiola privremeno udaljio Mandzukica iz momcadi zbog, kako je objasnio, nedovoljnog zalaganja na treninzima. Sada se namece pitanje je li odnos izmedu njih dvojice nepovratno narusen. Podsjetimo, dnevnik Bild je nesto ranije izvijestio da postoji mogucnost razmjene igraca, pri cemu bi Mandzukic bio poslan u Chelsea iz kojeg bi u Munchen stigao brazilski branic David Luiz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo kako bilo jasno je da se u Munchenu nesto opasno kuha, a Sport Bild tvrdi da je spanjolski strucnjak prekrizio Hrvata i porucio Mandzukicu:

"Zelim ti puno srece u tvom novom klubu!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo