ŠTO SE DOGAĐA S IVANOM RAKITIĆEM? / 'Prošle sezone je briljirao na terenu, sada je to samo njegova sjena'

Image
Foto: AFP, JORGE GUERRERO

Ivanu Rakitiću više ne cvjetaju ruže u Barceloni.

22.12.2016.
20:14
AFP, JORGE GUERRERO
VOYO logo

Nakon što je bio neizostavna karika u sustavu igre trenera Barce Luisa Enriquea, spomenuti hrvatski reprezentativac izgubio je svoje mjesto u prvoj momčadi. Španjolski mediji pisali su kako je to posljedica rotiranja igrača Enriquea, odnosno traženja idealne formule u trenucima kad nije bilo ozlijeđenog Inieste.

BARCELONIN PREDSJEDNIK POTVRDIO NAGAĐANJA: ‘Rakitić je kažnjen, imat ćemo novi slučaj u ekipi!’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni kažnjen zbog loše forme

No, nakon toga, predsjednik Barcelone ovog je tjedna otkrio javnosti kako je Rakitić blago kažnjen zbog loše forme.

Status Hrvata je, stoga, trenutno status quo. Rakitić je zamrznut na klupi katalonskog giganta. Katalonski mediji se, stoga, pitaju: Što se događa s hrvatskim veznjakom? On je igrao u Kupu protiv Herculesa (7:0) i zabio gol iz penala, ali je na kraju dobio ocjenu 6, te je prošao bolje samo od vratara Jasper Cillessen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S Rakitićem se nešto događa. Izgubio je svježinu i izgleda nesigurno na terenu. Govorimo o igraču koji je prošle sezone briljirao na terenu. Sada je to samo njegova sjena", pojasnio je list Sport koji se raspisao i o Rakitićevoj čudnoj proslavi jučerašnjeg gola iz kaznenog udarca protiv Herculesa u španjolskom kupu Kralja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juve želi Rakitića

"Rakitić je na svoj Instagram profil stavio fotografiju proslave gola protiv Herculesa. Nakon što mu je smanjenja minutaža u Barceloni, svi su se pitali što je značenje njegova proslave s kažiprstom i malim prstom, odnosno, imali veze sa statusom u momčadi", piše Diario Sport, a Rakitić je kasnije na društvenim mrežama pojasnio kako se radi o internoj šali između njega i njegovih kćerkica Althee i Adare.

SENZACIJA STIŽE IZ TORINA: Juventus želi dovesti Ivana Rakitića!

Vrijedi spomenuti kako je za Rakitića zainteresiran talijanski prvak Juventus, ali je on odlučio boriti se za svoje mjesto u Barceloni, te je spreman produžiti ugovor s prvakom Španjolske. Ove sezone je odigrao 20 utakmica (ukupno 1.407 minuta) te je postigao tri gola, uz jednu asistenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo