NASTAO PROBLEM / Što se događa s famoznim novim Osjekovim stadionom? Klub upravo raskinuo ugovor s izvođačem: 'Projekt je bio ugrožen'

Image

U Osijeku vjeruju kako bi stadion mogao biti dovršen do početka kvalifikacija za europska natjecanja

1.3.2022.
16:44
VOYO logo

Osijek je na svojoj službenoj internetskoj stranici objavio kako je raskinuo ugovor s tvrtkom Eurokamen d.o.o., tvrtkom koja je izvodila radove na njihovu novu stadionu na Pampasu.

"Ovakav je potez bio nužan budući da je zbog dinamike izvođenja radova od strane izvođača ugrožen cijeli projekt i dovršetak stadiona", naveli su iz Osijeka i zatim pojasnili razlog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Škola nogometa NK Osijek jednostrano je raskinula ugovor s tvrtkom Eurokamen d.o.o. za izvođenje prve faze radova na izgradnji građevine športsko-rekreacijske namjene Škole nogometa i NK Osijek. Investitor žali što tvrtka Eurokamen d.o.o. neće završiti radove, ali ovakav je potez bio nužan budući da bi zbog dinamike izvođenja radova od strane izvođača bio ugrožen cijeli projekt i dovršetak stadiona. Radovi na izgradnji građevine športsko-rekreacijske namjene Škole nogometa i NK Osijek se nastavljaju izvoditi od strane tvrtke Strabag d.o.o. i tvrtke Pharos 95. Kft", pojasnili su iz kluba.

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek se na ovaj potez odlučio vjerojatno zato što su probijeni baš svi rokovi u kojima je stadion s 12 tisuća sjedećih natkrivenih mjesta trebao biti dovršen. U Osijeku vjeruju kako bi stadion mogao biti dovršen do početka kvalifikacija za europska natjecanja ovoga ljeta i da će tada moći igrati na njemu, ali garancije za tako nešto ne postoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo