ŠTO GLEDATI ZA VIKEND? / Košarkaši protiv europskih prvaka, rukometaši na svjetske doprvake!

Image
Foto: AFP, MARWAN NAAMANI

Pred nama je još jedan vikend prepun sportskih uzbuđenja, a dodatnu mu draž daje činjenica da kreću natjecanja i lov na medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

6.8.2016.
9:00
AFP, MARWAN NAAMANI
VOYO logo

SUBOTA:

OI Rio 2016, vaterpolo: Hrvatska – SAD (15.20 sati)

Hrvatski vaterpolisti prva su od naših triju reprezentacija u momčadskim sportovima koja će izaći na olimpijska borilišta u Riju. Izabranici Ivice Tucka u obranu zlata iz Londona kreću teškom utakmicom protiv vrlo kvalitetne reprezentacije SAD-a. Amerikance vodi srpski stručnjak Dejan Udovičić, a radi se o reprezentaciji koja je 2008. u Pekingu osvojila srebro, tako da je jasno da naše vaterpoliste ne čeka nimalo lagan zadatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OI Rio 2016, veslanje: Kvalifikacijske utrke (od 13.30)

Image
Foto: Sanjin Strukić / PIXSELL

Braća Sinković

Već prvog natjecateljskog dana na Olimpijskim igrama u Riju na stazu će i vrlo jaki hrvatski aduti za medalje, veslači Damir Martin u samcu te braća Valent i Martin Sinković u dvojcu na pariće. Na rasporedu su kvalifikacijske utrke, a prvi će u akciju aktualni europski prvak Martin. Nakon njega isti posao čeka i braću Sinković koja su posljednjih godina nepobjediva u dvojcu na pariće. Za obje naše posade kvalifikacijska runda ne bi trebala predstavljati problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OI Rio 2016, boks: Poluteška kategorija, 1. kolo (od 16 sati)

Boksač Hrvoje Sep predstavljat će Hrvatsku na Olimpijskim igrama u poluteškoj kategoriji, onoj do 81 kilograma težine. Na lanjskom Europskom prvenstvu u Bugarskoj Sep je osvojio brončanu medalju, a ako i u Riju bude na sličnoj razini i malo ga posluži sreća, mogao bi nam donijeti puno radosti. Za vikend ga čega dvoboj prvog kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Cibalia – Dinamo (19 sati)

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Marko Rog

Nakon što su izbacili imenjaka iz Tbilisija i plasirali se u završno pretkolo Lige prvaka, nogometaši Dinama vraćaju se domaćim obvezama. U prošlom kolu hrvatske lige kiksali su, odigravši na Maksimiru samo 1-1 protiv Slaven Belupa. U subotu će dojam pokušati popraviti na gostovanju kod novog prvoligaša Cibalije koja je u dosadašnja tri kola osvojila samo jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NEDJELJA:

OI Rio 2016, rukomet: Hrvatska – Katar (14.30 sati)

Hrvatski rukometaši u nedjelju kreću u pohod na medalju na Olimpijskim igrama u Riju. Prvi suparnik izabranicima Željka Babića je svjetski doprvak Katar, reprezentacija puna naturaliziranih igrača. Hrvatska je u generalnoj probi za olimpijski turnir pobijedila europskog prvaka Njemačku (17-16), tako da spremna dočekuje težak ispit na startu Igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OI Rio 2016, košarka: Hrvatska – Španjolska (00.00 sati)

Image

Krunoslav Simon i Dario Šarić

Nakon što se senzacionalno izborili plasman na Olimpijske igre, hrvatski košarkaši će natjecanje otvoriti dvobojem protiv aktualnih europskih prvaka Španjolaca. Izabranici Aleksandra Petrovića u ovoj su utakmici autsajderi, ali ako su na olimpijskim kvalifikacijama iznenadili Grčku i Italiju, nije isključeno da mogu stati na kraj i Španjolcima. Na pripremnom turniru uoči Igara naša je reprezentacija pobijedila Francusku, te izgubila od Argentine i Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Inter – Rijeka (19 sati)

Nastavak pobjedničkog niza u hrvatskom prvenstvu nogometaši Rijeke će tražiti na gostovanju kod Intera. Momčad Matjaža Keka je u dosadašnja tri kola slavila na gostovanjima kod Splita i Osijeka, te kod kuće protiv Isttre 1961. Izraziti favorit će biti i u Zaprešiću protiv Intera koji je zasad uspio ugrabiti samo jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Hajduk – Istra (21 sat)

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Fran Tudor

Vrlo dobro su nogometaši Hajduka krenuli u novu sezonu domaćeg prvenstva. S dva gostovanja, kod Cibalije i gradskog rivala Splita, vratili su se s maksimalnih šest bodova, a ove nedjelje ih napokon očekuje i prvi domaći izazov. Na svome Poljudu dočekuju Istru 1961 koja je jedini ovosezonski bod osvojila u prošlom kolu protiv Lokomotive. Hajduk je veliki favorit i sve osim njegove pobjede bilo bi veliko iznenađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo