ŠTO ĆE BITI S DALIĆEVIM MILJENIKOM? / Vatrenom je propao veliki transfer, zaglavio je u klubu koji ga ne želi i tone u zaborav

Image

Bila je to možda i spasonosna prilika za Vatrenog, jer ipak je riječ o velikom klubu

3.2.2021.
9:01
VOYO logo

Hrvatski nogometni reprezentativac, član legendarne generacije srebrnih Vatrenih iz Rusije 2018. godine, Tin Jedvaj, našao se u gotovo pa bezizlaznoj situaciji i to u najboljim nogometnim godinama. Jedvaju je tek 25 godina i ima još čak vremena i za razvijanje i napredak, ali problem je taj što je zaglavio u klubu koji ga ne želi i s trenerom koji ne zna što bi s njim, očito.

Naime, u netom završenom prijelaznom roku turski je Bešiktaš htio dovesti Jedvaja na posudbu, međutim, Bayer je inzistirao na otkupu ugovora, a Turci na to nisu pristali i posao je propao. Bila je to možda i spasonosna prilika za Jedvaja jer ipak je riječ o velikom klubu u kojem već igra Domagoj Vida, Jedvajev suigrač iz reprezentacije i koji bi mu sigurno pomogao s prilagodbom, a tko zna možda bi tamo činili i sjajan stoperski par.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

15.11.2018., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga nacija, Liga A, skupina 4, 3. kolo, Hrvatska - Spanjolska. Tin Jedvaj, Ante Rebic, Marko Pjaca slave. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Gdje može završiti?

No, od toga nema ništa. Prijelazni rokovi u Turskoj i Njemačkoj su završili i Jedvaja sada jedino može spasiti transfer u neku od zemalja u kojima je prijelazni rok još uvijek aktivan, a to su Hrvatska, Ukrajina, Švicarska, Austrija, Mađarska, Poljska i Rusija.

Leverkusen će teško izvući novac od klubova iz tih liga, posebice zato što Jedvaj vrijedi sedam milijuna eura prema Transfermarktu i nekako sumnjamo da bi pristali na manje, a u ligama koje smo naveli transfer od sedam milijuna eura smatra se čistim luksuzom i malo tko ga, osim možda Rusa i Ukrajinaca i to njihovih najjačih klubova, može ostvariti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Tin Jedvaj of Bayer 04 Leverkusen during the UEFA Europa League, Group C football match between Bayer 04 Leverkusen and Slavia Praha on December 10, 2020 at BayArena in Leverkusen, Germany - Photo Ralf Ibing / firo Sportphoto / DPPI,Image: 575089595, License: Rights-managed, Restrictions: Hungary Out Germany, Mexico, Greece Out, Model Release: no

Upitna i reprezentacija

U Leverkusenu se neće naigrati, ove sezone kod trenera Petera Bosza nastupio je samo šest puta i to tek jednom u Bundesligi onih 16 minuta protiv Herthe, a mala minutaža u klubu mogla bi značiti i njegov kraj u reprezentaciji, jer je izbornik Zlatko Dalić decidirano rekao da mu neće igrati nogometaši koji ne igraju u klubovima. Jedvaja je Dalić posebno cijenio i bio mu je takoreći miljenik jer je odrađivao sve neugodne poslove u obrani. Pritom mislimo na pokrivanje bekovskih pozicija, gdje se nije baš najbolje snašao i zbog čega je često bio na teškom udaru kritika.

No, sada kada su Daliću svi na raspolaganju i na stoperskim i na bekovskim pozicijama, pitanje je hoće li mu Jedvaj, koji nije u natjecateljskoj formi, biti u kadru za nadolazeći Euro. Hrvat ima ugovor s Bayerom čak do ljeta 2023. godine, a veliki mu problem stvara činjenica da je posljednjih sezona jako malo igrao, a posebice ove sezone i otegotna okolnost u ovom slučaju svakako je visoka vrijednost igrača, procijenjena na sedam milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Tin Jedvaj Bayer 04 Leverkusen, Bayer 04 Leverkusen v SK Slavia Prague, UEFA Europa League football match, Bayarena Leverkusen, Germany - 10 Dec 2020,Image: 575301259, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Zarobljen u klubu

Transfer ili barem posudba u neku od zemalja koje smo naveli, pa eto možda baš i u Prvu HNL, mogli bi oživjeti karijeru Jedvaju i spasiti mu status u reprezentaciji. No, velimo, pitanje je pod kojim bi ga uvjetima Bayer pustio i pitanje je, također, tko može pokriti Jedvajevu plaću iz navedenih liga. Kada bi dolazio u, recimo, Dinamo, vjerojatno bi se morao odreći i dijela primanja ili bi mu Bayer morao plaćati dio.

Uglavnom, Jedvaj je u podosta teškoj situaciji, zarobljen u klubu u kojem ne igra i koji ga ne želi tek tako transferirati, a da pritom na njemu ne zaradi barem koliko je uložio. Polako već tone u zaborav i lako se može dogoditi da ove zime ne ode nikamo, odnosno da na koncu ispadne s izbornikova popisa za Euro. Bila bi to prava šteta za Jedvaja, a tek mu je 25 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo