STIŽE NOVA ERA U NOGOMETU: / Engleski klub počet će koristiti umjetnu inteligenciju u skautingu mladih igrača

Image
Foto: Profimedia

Skauti će koristiti podatke za ocjenu tehničkih, atletskih, kognitivnih i psihometrijskih sposobnosti igrača, a najbolji će biti pozvani u klub kasnije ove godine

12.1.2021.
21:04
Profimedia
VOYO logo

Engleski nogometni premierligaš Burnley upotrijebit će umjetnu inteligenciju u potrazi za mladim igračima, objavio je klub sa stadion Turf Moor.

Burnley je prvi klub u Premier ligi koji će upotrijebiti umjetnu inteligenciju za identifikaciju sljedeće generacije nogometnih zvijezda, kao dio novog partnerstva s platformom za identifikaciju talenata AiSCOUT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aplikacija omogućuje nogometašima starijim od 14 godina da se okušaju u izvođenju posebnih nogometnih vježbi, a potom video snimljen mobitelom učitaju na stranicu, a njihova će se izvedba uspoređivati ​​s drugima na sustavu umjetne inteligencije.

'Ovo je prava prilika'

Skauti će koristiti podatke za ocjenu tehničkih, atletskih, kognitivnih i psihometrijskih sposobnosti igrača, a najbolji će biti pozvani u klub kasnije ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je prva prilika da u klub uvedemo nove tehnologije vođene podacima i promoviramo Burnley u širi nogometni svijet dajući priliku mladim ambicioznim igračima širom svijeta", rekao je predsjednik kluba Alan Pace koji je nedavno preuzeo vodstvo nakon što je američka tvrtka ALK Capital stekla 84% udjela u klubu.

Direktor Akademije Burnley Jon Pepper dodao je kako se nada da će globalna potraga za talentima omogućiti mladim igračima da slijede svoje snove i postanu vrhunski igrači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radujem se što ću kasnije tijekom godine dočekati odabrane mlade igrača u našem Centru za obuku Barnfield," dodao je Pepper.

Burnley se trenutačno nalazi na 16. mjestu engleskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo