Ponosni izbornik: ‘Za ovu je odluku trebalo hrabrosti!’

‘Ja sam ovako rezonirao – svaki nogometaš u njegovoj dobi ili koži sanja takvu priliku. Ako je pravi, on će je prihvatiti, a ne odbaciti. Naravno, za ovu je odluku trebalo hrabrosti, ali ne slažem se s onima koji tvrde da je bila prerizična jer su stvari zapravo vrlo egzaktne’, izjavio je Štimac o Radoševiću.

Javnost i mediji niti par dana nakon utakmice između Belgije i Hrvatske ne prestaju pričati (pisati) o mladom veznjaku Hajduka Josipu Radoševiću kojeg je Igor Štimac gurnuo u vatru u važnoj utakmici.

Izbornik je siguran da je povukao dobar potez i spreman ga je braniti ‘svim snagama’.

“Ja sam ovako rezonirao – svaki nogometaš u njegovoj dobi ili koži sanja takvu priliku. Ako je pravi, on će je prihvatiti, a ne odbaciti. Naravno, za ovu je odluku trebalo hrabrosti, ali ne slažem se s onima koji tvrde da je bila prerizična jer su stvari zapravo vrlo egzaktne. Kao prvo, poznajem Josipa, njegov karakter i zrelost. Iako je navršio osamnaest, on je prema svemu što pokazuje 25-godišnjak. Trebali ste vidjeti kako su Vukojević, Kranjčar i ostali bodrili Radoševića prije izlaska na zagrijavanje”, izjavio je Štimac za Sportske novosti pa nastavio:

“U igračkom smislu, za Belgiju mi je trebala promjena, dinamičniji i eksplozivniji igrač od Vukojevića jer Belgijci na tom dijelu terena imaju puno vižljastih, hitrih igrača. Radošević je, inače, igrač koji najbolje od svih u kadru odnosi čiste lopte. Protiv Belgije ih je oduzeo sedam. Statistika kaže da Vukojević protiv Makedonije nije oduzeo niti jednu, skrivio je osam prekršaja i riskirao drugi žuti karton. I unatoč tim pokazateljima nije odigrao lošu utakmicu, dobro se nosio s Pandevom koji je izraziti individualac.”

Štimac je na kraju progovorio i o nezadovoljnima.

“Odluke koje donosim imaju za cilj uspostavu pravednog režima. Ljudski je i sportski što igrači kojih nema u prvih jedanaest osjećaju gorčinu, ali ispravno će je kanalizirati na samo jedan način. Moraju se nametnuti igrama i učinkom u svojim klubovima, samo tako naša zajednička priča ide naprijed. Trebat će vremena, ali ne trebaju se igrači opterećivati. Korekcije će usvajati kroz petnaest mjeseci rada tako da rezultati ne trpe. Naš je prvi i osnovni imperativ ipak plasman na Svjetsko prvenstvo. Na drugom mjestu jest doći do bolje igre”, zaključio je Štimac.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr