STIGLE NOVE TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN PSG-A: / 'Treba ih što prije izbaciti iz Lige prvaka'

Image
Foto: AFP

I nekoliko mjeseci nakon transfera Neymara u PSG predsjednik španjolske La Lige Javier Tebas nastavio je optužbama na račun francuskog kluba.

31.10.2017.
13:48
AFP
VOYO logo

Tebas proziva Francuze zbog financijskih malverzacija i kršenja pravila financijskog fair playa.

Uefa je početkom rujna otvorila istragu i to nakon što im je desetak dana ranije Tebas poslao pismo u kojima je iznio detalje PSG-ovih sponzorskih prihoda kao i usporedio ih s onima europskih velikana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Citirajući podatke od 2014. Tebas je ustvrdio da je PSG zaradio 344 milijuna eura što smatra umjetno napuhanim. Prihodi su im se pokazali znatno višima od onih Bayerna (269), Manchester Uniteda (237), Real Madrida (224) i Barcelone (185). Ništa tu ne bi bilo čudno da nije riječ o globalno popularnijim klubovima od PSG-a.

"U posljednjih pet godina PSG i Manchester City uložili su najviše u igrače. Njihovi stvarni prihodi ne bi im omogućili takve troškove. Izmislili su fiktivne sponzore povezane s državom. Cifre jednostavno ne odgovaraju tržištu. Usporedili smo prihode ta dva kluba s onima Reala, Barce Uniteda i Bayerna i oni su superiorni", kazao je Tebas za L'Equipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"PSG-ovi sponzori povezani su s Katarom i superiorni su onima Manchester Uniteda. PSG i dalje vara. Ako nekome tko vara dozvolimo da se nastavi natjecati onda ćemo naštetiti drugim klubovima. Ako PSG dođe do finala Lige prvaka i onda bude kažnjen, naštetit će se klubovima koje je na prevaru izbacio", smatra Tebas i nastavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se tijekom sezone dokaže da su varali zašto ih ne bi izbacili iz Lige prvaka. Kada biciklist padne na dopingu odmah ga izbace. Mislim da bi se provjera trebala raditi prije početka natjecanja, u suprotnom je šteta već počinjena", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povodom njegovih optužbi oglasio se i PSG.

"Nećemo odgovarati na svaki napad gospodina Tebasa. On svojim izjavama manipulira medijima i pokušava naštetiti našim ambicijama. Uefi smo otvorili vrata, a duboko žalimo što je Ligue 1 bila u stanju privući jednog od tri najbolja nogometaša na planeti", poručili su ironično iz kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo