'SAN JE STVARNOST' / Stanišić nakon nove drame i gola u 97.: 'Mnogi su mislili da je danas taj dan'

Image
Foto: Profimedia

Josip Stanišić je u 97. minuti predriblao jednog suparničkog igrača i pogodio suprotni kut za konačnih 2-2

10.5.2024.
9:55
Profimedia
VOYO logo

U finalu ovosezonske nogometne Europske lige igrat će Bayer Leverkusen i Atalanta, u polufinalu je njemačka momčad izbacila Romu s ukupnih 4-2, dok je Atalanta bila bolja od Marseillea s ukupnih 4-1.

Image
KAKVA DRAMA /

Stanišić zabio u 97., Bayer ispisao povijest i izborio finale protiv Pašalićeve Atalante

Image
KAKVA DRAMA /

Stanišić zabio u 97., Bayer ispisao povijest i izborio finale protiv Pašalićeve Atalante

Mnogo teže od očekivanog je novi njemački prvak Bayer izborio finale. Imao je klub iz Leverkusena 2-0 iz prvog susreta u Rimu, ali je Roma do 82. minute uzvrata vodila s istovjetnih 2-0. Oba pogotka postigao je Argentinac Paredes i to oba iz jedanaesteraca, u 43. i 66. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je Roma ipak pokleknula i to u 82. minuti kada je na nespretan način sve zaključeno autogolom Mancinija. Još je jednom milimetrima blizu prvog poraza u sezoni bio Bayer, ali ga je ponovno izbjegao i to zaslugama hrvatskog reprezentativca Josipa Stanišića koji je u 97. minuti predriblao jednog suparničkog igrača i pogodio suprotni kut za konačnih 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mene je neopisivo vidjeti sve te navijače i spoznati da smo u finalu. Nevjerojatno. Ovo je bila stvarno jako teška utakmica od prve minute. Znali smo kako snažna momčad nam prijeti i da ništa nije gotovo nakon 2-0 u prvoj utakmici", rekao je nakon utakmice Stanišić pa nastavio:

"Mnogi su mislili da je danas taj dan. No, vidjeli ste u očima naših igrača da svi žele u finale i izbjeći poraz. Sada nam je san postao stvarnost, sada smo u finalu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O samom golu Stanišić je istaknuo:

"Znao sam da su svi igrači umorni, pa sam pretpostavio da nemaju dovoljno snage da me zaustave. Imao sam samo jednu stvar na umu - šutirati u suprotni kut. Bio je to dobar gol, ali najvažnija i najljepša stvar bilo je slavlje s navijačima. Lijepo je vidjeti sretne suigrače na terenu, za mene je ovo magičan moment."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finalna utakmica igra se u Dublinu 22. svibnja, a prošle sezone u finalu je Sevilla bila bolja od Rome te je po sedmi, rekordni put, klub iz Andaluzije osvojio ovo natjecanje.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo