NA PUTU PREMA DNU / Stajao je Vatrenima na putu do finala, a razvratne zabave i alkohol su mu uništile karijeru s 26 godina

Image
Foto: profimedia.hr

Proveo je neko vrijeme i u Evertonu, a navodno je razvio i ovisnost o video igricama. Danas u najboljim igračkim godinama bježi iz Engleske

13.10.2022.
20:31
profimedia.hr
VOYO logo

Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji nosio je englesku reprezentaciju do polufinala gdje ih je zaustavila Hrvatska, igrao je finale Lige prvaka i cijeli nogometni svijet je bio uvjeren da je on onaj koji će napokon pomoći Englezima da 'vrati nogomet kući' u bliskoj budućnosti. Danas ima 26 godina i nezaustavljivo tone prema dnu. Gotovo ga se ne smatra ozbiljnim nogometašem, reprezentativni dres je miljama daleko, a razuzdani partyji, alkohol i razvrat mu ispunjavaju dane.

Image
LEGENDARNI JUŽNOAMERIKANAC /

Bio je strah i trepet europskih obrana, a onda je ostao bez noge i novca: Španjolski klub mu je dao novu priliku

Image
LEGENDARNI JUŽNOAMERIKANAC /

Bio je strah i trepet europskih obrana, a onda je ostao bez noge i novca: Španjolski klub mu je dao novu priliku

"Imaš uspone i padove, ne znam zašto je to tako. Velika je razlika između igrača koji ima kontinuitet i onog koji igra dobro pa ga nema nigdje. To je razlika između vrhunskog nogometaša i onog s potencijalom. Jedno si vrijeme bio primjer profesionalca i sjajno si igrao, onda si postao party boy…zapamti vrijeme leti. Jučer sam imao 20, a danas već 56. Vrijeme leti i jednog ćeš dana žaliti ako ne postigneš ono što možeš. Samo ti znaš u čemu je problem", rekao je prije par godina Jose Mourinho svome štićeniku u Tottenhamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tabloidi ga razvlačili po naslovnicama

Imao je Special One pravo. Pokušao je doprijeti do Dele Allija, velike nade i uzdanice engleskog nogometa, no čak ni njemu to nije pošlo za rukom. Karijera mladog Engleza se topila kao sladoled na ljetnom suncu, nije imao kontinuitet igara, a tome je uvelike kumovao i njegov nesportski život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemilosrdni britanski mediji su ga redovito hvatali pijanog po londonskim noćnim klubovima, razvlačili su ga po naslovnicama, a on je sve manje igrao i sve više punio žutu štampu. Ludo se zabavljao po raznim mediteranskim destinacijama, sudjelovao u razvratnim partyjima, a jedno je vrijeme internetom kolao i njegov eksplicitni snima.

Bijeg iz Engleske

Čak i prije poznatog razgovora s Mourinhom, Dele Alli se dovodio u vrlo neugodne situacije u javnosti. Fotografije s Mykonosa na kojima se vidi kako ga potpuno pijanog odnose s plaže načele su naklapanje o sunovratu karijere mladog veznjaka. Naime, onesvijestio se od alkohola, a da nitko nije primijetio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proveo je neko vrijeme i u Evertonu, a navodno je razvio i ovisnost o video igricama. Danas u najboljim igračkim godinama bježi iz Engleske. Otišao je na posudbu u Bešiktašu te će pokušati vratiti formu u ligi koja već dulje od desetljeća glasi kao posljednja europska stanica za izraubane zvijezde liga petice prije no što odu na Daleki i Bliski istok ili pak u SAD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo