SRPSKI NOGOMETAŠ MEĐU RIJETKIMA KOJI SE USUDE OVAKO GOVORITI: / 'Vidio sam odluku UEFA-e. Neće im to uspjeti'

Image
Foto: Profimedia

'Nogomet nam nije prioritet u ovom trenutku'

19.3.2020.
14:14
Profimedia
VOYO logo

Nakon krizne sjednica u utorak UEFA je odlučila da će se prvenstva u Europi zbog pandemije koronavirusa nastaviti u svibnju te da će se sve završiti do posljednjeg dana u lipnju. Međutim, nogometaš Rome i srpski reprezentativac, Aleksandar Kolarov, ne vjeruje da će se takav scenarij realizirati i o tome je javno progovorio.

"Ne mogu utjecati na nastavak sezone, nogomet nam nije prioritet u ovom trenutku. Naravno da bih volio što prije zaigrati i raditi svoj posao, ali to nije u prvom planu. Vidio sam ovu odluku UEFA-e i stvarno ne znam kako se sve može završiti do 30. lipnja", izrazio je svoju dozu skepse i to u vrijeme kada baš svi uvjeravaju jedni druge da će sve biti u redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

AS Roma Serbian defender Aleksandar Kolarov celebrates after scoring a penalty kick during the Italian Serie A football match AS Roma vs Torino on January 19, 2019 at the Olumpic stadium in Rome. (Photo by Vincenzo PINTO / AFP)

Suludi tempo

U slučaju da njegova Roma ode do finala Europa lige, u manje od dva mjeseca morat će odigrati 18 utakmica što je ekvivalent jednoj cijeloj ligaškoj polusezoni, koja inače traje malo manje od pola godine.

"Mi se svi nadamo da će lige početi u svibnju, izdržat ćemo fizički i tih 17-18 utakmica, ali daj bože da se prvenstvo nastavi tad. Budući da vidim kakva je situacija u Italiji, ne vidim kako bi se to moglo dogoditi. Imamo samo nešto više od mjesec dana. Kinezi su stvari stavili pod kontrolu za četiri mjeseca, a znamo kakav je tamo režim. Pesimist sam", rekao je Kolarov za Sportklub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Aleksandar Kolarov of Roma (L) and Cristiano Ronaldo of Juventus (R) smile each other during the Italian championship Serie A football match between AS Roma and Juventus on January 12, 2020 at Stadio Olimpico in Rome, Italy - Photo Federico Proietti/ESPA-Imaes, Image: 492342879, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: ESPA Photo Agency / Zuma Press / Profimedia

'U zemlji je situacija loša'

Što se odgode Eura tiče, kaže da je to i očekivao.

"Iskreno, to sam i očekivao. Jedina logična odluka. Mi smo prije deset dana dobili zabranu kluba da idemo u reprezentaciju zbog koronavirusa. Ne bih mogao igrati za Srbiju u dokvalifikacijama da su se utakmice igrale", veli Kolarov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Italiji je kaže baš gadno... "Ja sam super. Nitko u klubu nije zaražen, ali nam je zabranjen izlazak iz stanova. Situacija kod igrača je dobra, ali u zemlji je loša. Moram imati odobrenje da odem do dućana, ulice su prazne. Talijani su mentalitetom slični nama. Ne shvaćaju sve odmah, na prvu loptu. Mi smo olako shvatili situaciju koja je pogodila Milano i Bergamo. Sada je sve drugačije i uglavnom svi poštuju odluke vlade", kazao je Kolarov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo