SRPSKI MEDIJI O POBJEDI HRVATSKE: / Pišu o kraju ruske bajke, hvale Rakitića, ali opet pišu da je Srbin najzaslužniji za pobjedu

Image

Kurir opet nije propustio priliku da, kao i nakon utakmice Hrvatske i Danske u osmini finala,

8.7.2018.
8:00
VOYO logo

U susjednoj Srbiji publika koja je pratila četvrtfinalnu dramu u Sočiju bila je navijački podijeljena između "komšija" Hrvata i "pravoslavne braće" Rusa pa su zog toga zanimljivi i prvi naslovi i izvještaji tamošnjih portala o pobjedi Hrvatske nad Rusijom nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca i plasmana u polufinale Svjetskog prvenstva.

Blic piše u tekstu pod naslovom "Vatreni preživjeli dramu" da je "Hrvatska s penala bacila Rusiju na koljena" i da protiv Engleske igra za finale Mundijala. Blic piše da su Rusija i Hrvatska odigrali utakmicu za ogometne sladokusce i priredili sjajnu predstavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SRPSKI MEDIJI PRISVAJAJU NAŠEG JUNAKA: /

'Srbin odveo Hrvate u četvrtfinale'

Image
SRPSKI MEDIJI PRISVAJAJU NAŠEG JUNAKA: /

'Srbin odveo Hrvate u četvrtfinale'

"Uzbuđenja na utakmici u Sočiju nije manjkalo. Bilo je tu svega, sjajnih golova, individualnih poteza, grešaka, ali i pogađanja okvira gola. Dakle, sve ono što vrhunska utakmica treba sadržavati."

Blic je u posebnom tekstu objavio snimku i donio izvještaj o tome kako su Beograđani na Trgu Nikole Pašića reagirali kada je Rusija povela protiv Hrvatske. A reagirali su euforično i iz snimke je posve jasno da su okupljeni odreda navijali za Rusiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

B92 piše da je "Rakitić s "bijele točke" odveo Hrvatsku u polufinale SP-a" opisujući kako je "vezni igrač Barcelone puccao penal kao da je šutirao na prazan gol ispred zgrade", aludirajući na rutinu kojom je Rakitić zabio odlučujući kazneni udarac.

Kurir, međutim, nije propustio kao niti nakon utakmice Hrvatske i Danske u osmini finala, istaknuti kako je "Srbin ponovno junak Hrvatske" misleći pritom na hrvatskog golmana Danijela Subašića. U tekstu pod naslovom "Srbin ponovno junak Hrvatske: Kraj ruske bajke! Vatreni poslije penala do polufinala s Englezima" Kurir među ostalim piše kako je "u seriji penala bilo dosta promašaja, bolje su se ipak snašli Hrvati zahvaljujući Subašiću koji je ponovno bio glavna zvijezda utakmice".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Telegraf pak u sažetku nakon utakmice naglašava kako je "najbolja generacija hrvatskih nogometaša još od vremena Šukera, Prosinečkog i Bokšića ponovila uspjeh spomenutih iz 1998. godine, plasmanom u polufinale Svjetskog prvenstva". Telegraf u naslovu ističe kako je u Sočiju zavladao muk te da nakon "preokreta, produžetaka, penala i drame - Rusi tuguju".

Image

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo