KOSOVO PRIMLJENO U UEFA-U, SRPSKI MEDIJI LUDUJU: / 'Skandal i bruka u Budimpešti, kršio se Statut, ovo je politička manipulacija!'

Image

Primanje nogometnog saveza Kosova kao punopravnog člana UEFA-e izazvao je, očekivano, burne reakcije u Srbiji. Na 40.

3.5.2016.
14:58
VOYO logo

Srbi su uvjereni da je svemu prethodilo grubo kršenje Statuta.

Nije skupljena dvotrećinska većina za promjenu Statuta

"Postojale su dvije faze ovog odlučivanja, a iako u prvoj nije skupljena dvotrećinska većina za promjenu Statuta koja bi značila 'zeleno svjetlo' za prijem Kosova u članstvo u UEFA-i, prešlo se nekim čudom na drugu, pa je i pored jasnih 'zabrana' u važećem Statutu održano tajno glasanje na kojem je i donijeta sporna odluka", piše Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Skandal u Budimpešti. Delegati UEFA-e odbili su, tajnim glasovanjem, promjenu članka 5 točka 1 Statuta UEFA-e kojim bi se omogućilo prijem u članstvo svim zemljama koje nisu priznate od Ujedinjenih naroda, ali su priznate od većeg dijela međunarodne zajednice u Europi", navode Večernje novosti.

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karadžić: Nogomet u raljama politike

Kurir prenosi izjavu predsjednika srpskog nogometnog saveza (FSS) Tomislava Karadžića koji je izjavio kako je primanje Kosova politička odluka i poraz nogometa.

"Nogomet se našao u raljama politike i ovo je UEFA-in potez koji može imati nesagledive posljedice. Četiri godine se FSS borio i odbijao sve pokušaje samoproglašene države, a onda smo dobili najveći udarac od Međunarodnog olimpijskog odbora. FSS i naša borba postali su mnogima smetnja, nismo mogli protiv političke zloupotrebe nogometa", izjavio je Karadžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Savićević: Samo je Srbija bila protiv

S druge strane, albanski mediji se hvale kako je Dejan Savićević, predsjednik NS Crne Gore, dao glas za primanje Kosova u UEFA-u. Srbija je očito najveći poraz doživjela "u regionu".

"Samo je Srbija od država bivše Jugoslavije glasala protiv ulaska Kosova u UEFA-u", navodno je izjavio Savićević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Naravno, dok se Srbi ljute, Albanci slave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najbolje vijesti, Kosovo je najnoviji član UEFA-e. Hvala svima koji su glasali za, kako bi se naša djeca i omladina mogli natjecati u nogometu", napisao je kosovski predsjednik Hashim Taçi.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo