Odmah problemi! Srbi pobjesnili zbog treninga!

U srpskoj reprezentaciji su se jako naljutili jer i njihov trening nije bio otvoren za javnost, najavili su da će o svemu obavijestiti FIFA-u.

21.3.2013.
20:14
VOYO logo

Branislav Ivanović: Lijepo je biti pred ovoliko kamera. Prethodnih par dana bili smo izolirani, stalno okruženi informacijama. Razmišljali smo samo o Maksimiru. Spremni smo za ovo što nas čeka. Dolazak u Zagreb prošao je u redu, očekivano.

Aleksandar Kolarov: Očekivao sam dosta kamera, to je takva utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se da će tribine žestoko dočekati goste, ali naše susjede to očito previše ne brine.

Aleksandar Kolarov: Navijači dosad još nisu dali gol, znate to. Ne možemo promijeniti prošlost, ali kao igrači možemo pokazati ferplej. Ostale stvari me ne zanimaju. Branislav Ivanović: Igrači ne mogu promijeniti mnogo toga, mi ćemo svojim odnosom probati što bolje utjecati na atmosferu. Na terenu, kad počne utakmica, malo tko od igrača čuje navijače, ne pratimo što se događa na tribinama. Svatko onda ima svoj posao. Nadamo se da će sve biti sve u redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad ste čuli da će trening biti otvoren, kako ste na to reagirali?

Branislav Ivanović: Bilo bi super da su navijači došli, bilo bi to pozitivno, jer bi nas to pripremilo na samu atmosferu. Vidjeli smo to kao svoju pozitivnu stranu. Bit će iznenađenja, u nogometu je teško sve pripremiti unaprijed, ali to je ono što nosi draž. S naše strane, nadam se da ćemo mi biti ti koji ćemo iznenaditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koje su prednosti Srbije te je li bod nešto čime biste bili zadovoljni?

Branislav Ivanović: Ovakva utakmica nosi nešto potpuno novo i neočekivano. Razlika na tablici, bodovima, kvaliteti i ostalo, zaboravlja se kad počne utakmica. Mi imamo mladost, polet, ogromnu želju za dokazivanjem. U kvalifikacije smo krenuli kao potpuno nova, mlada momčad. Imamo želju stvoriti veliku momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aleksandar Kolarov: Kad su ovakvi derbiji, nije bitno tko je bolji ili lošiji. Znamo svoju snagu i nadamo se da ćemo to pokazati na terenu.

Igor Štimac rekao da ima igrače koji svaki vikend igraju u velikim momčadima, a mnogim igračima Srbije će to biti vatreno krštenje na ovakvoj sceni?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branislav Ivanović: Nitko nije igrao od nas utakmice ovakvog tipa, u tome smo svi jednaki.

Aleksandar Kolarov: Ne bi se složio s time da Hrvati imaju više igrača u velikim klubovima. Matematika je jednostavna, lako se izračuna tko gdje igra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret iz 1999. godine?

Branislav Ivanović: Kvalitetni igrači igrali su 1999. godine, bio je to derbi u čitavoj Europi. Ta je utakmica odlučivala mnogo. Danas? Samo su rivali isti, sve je ostalo drugačije. Sve to pada u vodu tog trenutka kad krene utakmica. Za nas je važno da smo svi zdravi i spremni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aleksandar Kolarov: Gledao sam utakmice na Marakani i u Zagrebu... Bilo je pozitivno.

Srpski nogometaši očito su jako razočarani jer njihov trening nije bio otvoren za javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U cilju da smo u svemu isti, što smo i bili, 24 sata uoči utakmice obavijestili smo srpske medije te putem službenog dopisa i HNS. Međutim, po dolasku obavijestili su nas fs trening neće biti otvoren. Ne znamo iz kojih razloga. Smatramo da različitosti nisu potrebne, pogotovo jer je sve do sada bilo na visokoj razini. U duhu te odluke, o ovome ćemo događaju obavijestiti i FIFA-u!', poručio je glasnogovornik FSS-a Aleksandar Bošković, piše Jutarnji list.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo