SRNI PRIJETI UŽASAN SCENARIJ: / Ostvari li se najava ove kazne, bit će to definitivno kraj karijere za bivšeg kapetana Vatrenih

Image
4.10.2017.
11:43
VOYO logo

Srna, kapetan Šahtara u kojem igra od 2003. godine, bio je pozitivan na dopinškom testu u ožujku ove godine. Rezultati šest mjeseci stare kontrole nedavno su isplivali u javnost rezultirali su Srninim priopćenjem u kojem on priznaje što se dogodilo i što proživljava, no i odlučno demantira svjesne pokušaje prevare.

"18. rujna ove godine obaviješten sam od Nacionalnog antidopinškog centra Ukrajine (NADCU) kako je u mom uzorku koji sam dao 22. ožujka 2017. izvan natjecanja pronađena nedozvoljena tvar. Kao prvo i najvažnije, želim istaknuti kako nikada nisam svjesno ili s namjerom uzeo neko nedozvoljeno sredstvo niti sam nezakonito i nepošteno pokušao na bilo koji način povećati svoju sportsku učinkovitost ili sposobnosti. Istražujem moguće izvore pronađene tvari te u potpunosti, dobrovoljno i s punim poštovanjem surađujem s NADCU-om. S ciljem da se posvetim svojoj obrani i spriječim svako moguće uznemiravanje svoje momčadi i suigrača, donio sam odluku da se povučem iz svih natjecanja dok se pravni proces koji je u tijeku ne završi. U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih očistio svoje ime i ugled", poručio je Srna krajem prošlog mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SRNA PRIZNAO PAD NA DOPING-TESTU: /

'Sve u životu sam postigao teškim radom i poštenjem. Povlačim se iz svih natjecanja'

Image
SRNA PRIZNAO PAD NA DOPING-TESTU: /

'Sve u životu sam postigao teškim radom i poštenjem. Povlačim se iz svih natjecanja'

Nastavak 'slučaja Srna' stiže izjavom zamjenika ravnatelja Nacionalnog centra za borbu protiv dopinga u Ukrajini. Jaroslaw Kruczek potvrdio je da će Srnina privremena suspenzija biti uključena u trajanje eventualne kazne (zabrane igranja) do koje niti ne mora doći, ali koja može biti i takva da će nesumnjivo okončati karijeru 35-godišnjeg lijevog beka.

"Srna je počeo surađivati s Antidopinškim centrom i spreman je pružiti sve informacije o mogućem načinu nenamjernog unosa zabranjene supstance u svoj organizam", prenosi izvor riječi Kruczeka koji je dodao i da kazna može biti i usmena opomena, ali i zabrana nastupa u trajanju do četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo