Srbi burno reagirali na majice s Gotovininim likom!

Majice s likom generala Ante Gotovine, koje su viđene na utakmici Šibenika i Zadra, izazvale su burne reakcije u Srbiji.

20.4.2011.
21:40
VOYO logo

"Nevjerojatno je da se 20 godina od raspada Jugoslavije događaju takve stvari. UEFA izričito zabranjuje miješanje politike u nogomet, a nošenje majice s likom ratnih zločinaca je skandalozno. Stvari koje se ovdje događaju nisu po civilizacijskim normama 21. stoljeća. Ovo nas može odvesti samo u neke nove, krvave sukobe", izjavio je nekadašnji član UEFA-ine komisije Dušan Maravić za srpski Kurir.

U Srbiji ponajviše zamjeraju Hrvatskom nogometnom savezu što nema namjeru sankcionirati čelnike i nogometaše Zadra. Ističu izjavu povjerenika natjecanja HNL-a Josipa Breznog, koji tvrdi kako uopće ne vidi potrebu da nekog treba kazniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najšokantnija činjenica, kako navode, jest tvrdnja Breznog da Zadrani nisu napravili nikakvo zlo te kako se razmatra ideja da svi klubovi u sljedećem kolu naprave istu stvar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu zaboravili spomenuti ni poruku Torcide koja je na utakmici između Hajduka i Karlovaca razvila transparent s natpisom "Časni suče Orie, neka vam dite u paklu gori".

Novinari spomenutog lista kontaktirali su UEFA-u, no krovna europska nogometna organizacija za sada o tom događaju nema previše informacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"UEFA još nema potrebne informacije o spomenutoj utakmici. Naš stav je poznat, strogo zabranjujemo prisustvo politike unutar i oko nogometnih stadiona. No, točne informacije o incidentu za sada nemamo", poručili su iz Nyona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo