'SRAMOTNO JE I APSURDNO PONAŠANJE HRVATSKE POLICIJE': / Talijani iznijeli čitav niz teških optužbi i apeliraju na UEFU i ambasadu

Image
Foto: Filip Kos/PIXSELL

Jedanaest autobusa s oko šesto navijača Atalante zaustavljeno je na graničnom prijelazu Bregana.

19.9.2019.
17:49
Filip Kos/PIXSELL
VOYO logo

Atalanta je u prvom kolu Lige prvaka, svom debitantskom inače, doživjela težak poraz. Dinamo ih je s 4:0 potopio Talijane na prepunom Maksimiru, ali Talijani su nakon utakmice znatno burnije reagirali na izvanterenska zbivanja. Naime, od tri tisuća navijača Atalante koji su kupili karte za utakmicu, dobar dio njih dosta je kasnio na početak sraza, a zbog toga su se na kraju žalili UEFA-i i talijanskoj ambasadi u Zagrebu.

Jedanaest autobusa s oko šesto navijača Atalante zaustavljeno je na graničnom prijelazu Bregana i tamo su morali čekati od 17 i 30 sati pa sve do 20 i 30 sati. Zbog toga su zakasnili na utakmicu čak pola sata. Predstavnik talijanskih navijača Daniele Belotti bio je izrazito ljutit pa je objavio apel pun teških optužbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Filip Kos/PIXSELL

Filip Kos/PIXSELL

Teške optužbe

"Apsurdno i sramotno to što su nam napravili... Sve to zbog toga što su pronađene neke zastave i vadičepi. Nevjerojatno je da je 600 navijača uzbuđenih zbog povijesnog debija njihovog kluba u Ligi prvaka bilo tri sata na granici zbog pronađenih vadičepa i da im je policija pokvarila noć koju su čekali cijeli život", kazao je.

Čovjek potom ide toliko daleko da optužuje policiju za namjerno zadržavanje i odugovlačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čini se da je to strategija koju hrvatska policija koristi kako bi riješila problem s neželjenim navijačima. Pozivamo UEFA-u i talijansko veleposlanstvo u Zagrebu da razjasne što se dogodilo i pozovu hrvatske vlasti da poštuju prava navijača unutar Europske unije", veli Talijan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo