Sramotne optužbe: 'Igrači Barcelone se dopingiraju!'

Barcelona i Real ratuju na nogometnim travnjacima, ali i izvan njih.

14.3.2011.
20:24
VOYO logo

Madridski Real ne bira sredstva u utrci za naslov španjolskog prvaka s Barcelonom. Tako je klub iz Madrida službeno zatražio od Španjolskog nogometnog saveza pojačavanje dopinških kontrola "jer su ove dosad bile smiješne" te optužio najljuće rivale da uzimaju doping.

"Nije nam jasno kako u Valenciji može raditi Eufemiano Fuentes, koji je dvaput uhićivan zbog dopingiranja sportaša, a također nam nije jasno kako u Barceloni mogu raditi doktori sumnjive reputacije", prenosi izjave Kraljevskog kluba radio Cadena Cope, a u Barceloni su poludjeli na optužbe iz redova najvećeg rivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su ozbiljne optužbe, no neutemeljene aluzije koje s gnušanjem odbacujemo! Sramotno je povezivati nas s nečasnim radnjama poput davanja dopinga igračima. Tražimo ispriku za te laži, a razmišljamo i o tužbama protiv svih medija koji su prenijeli te neistine", poručili su iz katalonskog velikana.

Dr. Ramon Segura sa Sveučilišta u Barceloni, jedan od klupskih savjetnika za prehranu, odgovorio je na optužbe iz madridskog tabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrana nema nikakve veze s dopingom. Još malo pa ćete i šećer proglasiti nedopuštenim sredstvom! Nogometaši troše velike količine energije i moraju je nadoknaditi povećanim unosom glukoze, vitamina, proteina... Nema tu nikakvih tajni. Uostalom, takav način prehrane počeo se primjenjivati još u vrijeme kad je sadašnji trener Reala Jose Mourinho bio pomoćnik Louisu van Gaalu u Barceloni", istaknuo je dr. Segura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo