Mali Vatreni spremni za europske prvake!

Hrvatska reprezentacija do 21 godine okupila se za utakmice sa Španjolskom i Estonijom u kojima će pokušati popraviti loš dojam iz starta kvalifikacija (porazi od Gruzije i Švicarske).

2.10.2011.
17:46
VOYO logo

Dvije utakmice – nula bodova i već na startu kvalifikacija naša mlada nogometna reprezentacija ne mora brinuti o odlasku na Europsko prvenstvo. Takav je status još jasniji spoznajom da je sad na redu utakmica sa Španjolskom u Osijeku (četvrtak, 20.30 sati uz TV prijenos).

"Riječ je o najnogometnijoj naciji na svijetu kad se pogledaju A, U21 i U19 reprezentacija, klupski nogomet. Zato su Španjolci veliki izazov, vidjet ćemo kako će se ovi mladići koje sam izabrao, nositi s takvim suparnikom. Gledao sam njihove dvije pobjede nad Gruzijom (7:2 i 2:0) u kojima su samo potvrdili koliku kvalitetu imaju. A moji igrači mogu bolje negou prve dvije kvalifikacijske utakmice", rekao je izbornik Ivo Šušak prije odlaska u Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porazi od Gruzije i Švicarske udaljili su male Vatrene od mogućnosti da odu na završnicu. Iako se čuda u nogometu događaju, ovdje su gotovo nemoguća.

"Nekoliko puta gledao sam našu zadnju utakmicu, nakon tog poraza od Švicarske bio sam jako razočaran, ali kako sam više puta gledao bio sam sve više razočaran rezultatom, a sve manje igrom u pojedinim dionicama", kaže Šušak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za utakmice sa Španjolskom i Estonijom otpali su Antonini Čulina i Petar Slišković, a Šušak je oslobodio Mateja Delača.

"Dugo sam s njim razgovarao, u poziciji je da se izbori za status prvog vratara u Dinamu iz Čeških Budejovica, sad imaju dvije utakmice i udogovoru s njegovim klubom izašli smo mu u susret. Važno nam je da, uz Vasilja, i on brani i zato ga nećemo angažirati u ovoj akciji", objasnio je izbornik koji će tek u ponedjeljak imati cijelu reprezentaciju na okupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201109271156006 arti-201109280761006 arti-201109300182006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo