SPREMA SE LUDI MERCATO, HRVATI SU APSOLUTNI HIT: / Modrić ima vrtoglavu ponudu, velikan već potpisao najmlađeg Vatrenog

Image
Foto: AFP/PIXSELL

Hrvatska je osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji

19.7.2018.
20:25
AFP/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski reprezentativci ostvarili su povijesni uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Rusiji – plasman u finale Mundijala oduševio je naciju i ušao u anale hrvatskog sporta. Sada, nakon što se euforija slegla, razumljivo – počela je pomama za hrvatskim reprezentativcima na nogometnom tržištu.

Gotovo svima porasla cijena

Čak 11 Vatrenih skočilo je po vrijednosti, prema Transfermarktu (Lovren, Vida, Ćaleta-Car, Badelj,Brozović, Perišić, Rebić, Mandžukić, Kramarić, Strinić, Lovre Kalinić), za ukupno pedesetak milijuna eura. Najvrijedniji je i dalje Ivan Rakitić (50 milijuna eura), kome se cijena nije mijenjala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za standardne igrače velikih klubova, poput Rakitića, Subašića, Vrsaljka, Lovrena i Brozovića, vjerujemo da neće biti puno aktivnosti na transfer tržnici. Međutim, pitanje je – kuda će ostali Vatreni i hoće li ih više ostvariti transfer u neki veliki klub?

Luka Modrić (25 milijuna eura /procjena Transfermarkta/) - Kina?

Modrić je sjajno odigrao čitavo prvenstvo, te je ponosni nasljednik Lea Messija kao najbolji igrač Mundijala. Unatoč tome što mu je po Transfermarktu cijena pala, kapetan navodno ima basnoslovnu ponudu iz Kine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Croatia's midfielder Luka Modric celebrates after the Russia 2018 World Cup quarter-final football match between Russia and Croatia at the Fisht Stadium in Sochi on July 7, 2018. Croatia beat Russia 4-3 on penalties on Saturday to set up a World Cup semi-final against England after a dramatic match full of twists and turns. / AFP PHOTO / Adrian DENNIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS

"Modrić danas u rukama drži nestvarnu ponudu iz Kine. Četrdeset milijuna eura godišnje, naravno neto", pišu SN, ali ne specificiraju točno o kojem klubu je riječ. Modrić ima 33 godine, a u Madridu je osvojio sve što se osvojiti da, tako da ne isključujemo mogućnost odlaska u mirniju kinesku ligu na kraju karijere.

Ivan Perišić (45 milijuna) - Manchester United?

Saga o mogućem Perišićevom odlasku u Manchester United traje još od prošlog ljeta, kada ga je Jose Mourinho očajnički htio dovesti, ali je Ivan ostao na nagovor tada novog Interovog trenera, Luciana Spallettija. Sada se ponovo piše kako je Mourinho još ustrajniji u nastojanjima da pojača svoje krilne pozicije. Talksport tako piše kako su dogovori oko transfera već pokrenuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duje Ćaleta-Car (10 milijuna) - Marseille

Iako je igrao samo sporednu ulogu u Rusiji, Ćaleta-Car je ostvario unosan transfer u francuski Marseille, težak 17 milijuna eura. U finalistu Europske lige Ćaleta-Car će imati konkurenciju u vidu friškog svjetskog prvaka Adila Ramija, ali i sve predispozicije da napravi iskorak i ispuni nedvojbeni potencijal

Domagoj Vida (12 milijuna) – Everton ili Liverpool?

Jedan od Vatrenih kojemu je cijena porasla nakon sjajnog turnira u Rusiji, Vida je na meti engleskih velikana – Liverpoola i Evertona, a spominje se iznos odštete od čak 20 milijuna eura. Međutim, njegov Bešiktaš je svjestan kako je Vidi nastup u Rusiji digao cijenu - traže najmanje 35 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Croatia's defender Domagoj Vida celebrates scoring his penalty during the Russia 2018 World Cup quarter-final football match between Russia and Croatia at the Fisht Stadium in Sochi on July 7, 2018. / AFP PHOTO / Adrian DENNIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS

Mateo Kovačić (30 milijuna eura) – Manchester United?

Kovačić je u Madridu i dalje u sporednoj ulozi, a čak ni potencijalni odlazak Modrića ne bi mu garantirao mjesto u momčadi, s obzirom na konkurenciju (Isco, Ceballos, Asensio). Kovačić je nakon Mundijala bio na meti brojnih talijanskih i engleskih klubova, ali je Madrid ohladio priče sa zahtjevom od 90 milijuna, što je zasada udaljilo prosce od Matea.

Mario Mandžukić (20 milijuna) – ostaje u Juventusu?

I o sudbini Super Marija se pisalo, pogotovo nakon što je Juventus potvrdio dolazak Cristiana Ronalda, a u klubu su i dalje Paulo Dybala i Gonzalo Higuain. Međutim, izgleda da Mandžukić ostaje Allegrijev adut. Mandžukić je profil napadača koji je pred izumiranjem, a upravo ga to čini nezamijenjivim u Allegrijevom Juventusu - on može igrati sa leđima prema golu, opasan je u zraku, jak u duelu, a u šesnaestercu je opasan po protivnički gol, kao što se uvjerio i Jordan Pickford u polufinalu Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Znate li za riječ - invendibile? Nije na prodaju, do daljnjeg je neotkupljiv”, prenose SN riječi anonimnog izvora.

Milan Badelj (15 milijuna) – Milan ili Španjolska?

Milan Badelj prije Mundijala je objavio kako napušta Fiorentinu po isteku ugovora. Nakon toga se puno pisalo o tome kako će kao slobodan igrač doći u redove Milana, ali se u međuvremenu pojavila i priča kako bi Badelj mogao karijeru nastaviti u bivšem Rakitićevom klubu – Sevilli. Badelj je profinjeni zadnji vezni, sa sjajnim osjećajem za prostor i dobrim pasom, te bi se dobro uklopio u taktički i tehnički vrlo jaku Primeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante Rebić (30 milijuna) - Manchester United ili Bayern?

Ante Rebić bio je veliki hit prvenstva u Rusiji - još otkako je nonšalantno probušio Caballera i načeo Argentinu u velikoj hrvatskoj pobjedi u Nižnjem Novgorodu. Transfermarkt ga procjenjuje na čak 30 milijuna eura, a ESPN piše kako je za njegove usluge zagrizao Manchester United. Ne treba to čuditi - Rebić je prototip Mourinhovog krila: brz, snažan, tehnički dobar, sa nevjerojatnom radnom etikom.

Image
Foto: AFP

Croatia's forward Ante Rebic (R) challenges Russia's midfielder Daler Kuzyaev during the Russia 2018 World Cup quarter-final football match between Russia and Croatia at the Fisht Stadium in Sochi on July 7, 2018. / AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS

Nikola Kalinić (14 milijuna) – Atletico Madrid

Jedan od tragičara Svjetskog prvenstva - Kalinića je izbornik Dalić poslao doma nakon što je odbio ući u igru u utakmici protiv Nigerije, a to se odrazilo i na njegovu vrijednost na tržištu. Pa ipak, izgleda da to nije puno smetalo Chola Simeonea, koji Kalinića vidi kao idealnu rezervu za Costu i Griezmanna. Pisalo se da je transfer iz Milana u Atletico gotova stvar, ali nismo još dobili nikakvu potvrdu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Pašalić (8 milijuna) - Atalanta

Povremeni reprezentativac, nadareni Mario Pašalić nikako da se probije u prvu momčad engleskog Chelseaja, kojemu se pridružio iz Hajduka prije četiri godine. U međuvremenu je bio na četiri različite posudbe (Elche, Monaco, Milan, Spartak Moskva), a sada mu slijedi i peta. Izgleda da je sve dogovoreno sa Atalantom za novu posudbu, koja će, ovaj put, sadržavati klauzulu za otkup u iznosu od 14,5 milijuna eura.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo