SPREMA LI SE SENZACIJA? / Krenula bitka za Mourinhovim otpatkom, oglasio se i bivši klub legendarnog Nijemca

Image
Foto: AFP

Navijači Manchester Uniteda prošlog su ljeta s oduševljenjem dočekali dolazak tadašnjeg njemačkog kapetana i dugogodišnju zvijezdu Bayerna Bastiana Schweinsteigera.

2.8.2016.
19:08
AFP
VOYO logo

Trebao je biti igrač koji će napokon nadoknaditi prazninu nastalu odlaskom velikog Paula Scholesa u mirovinu. Međutim, stvari su krenule loše. Ne samo da Schweinsteiger nije bio na očekivanoj razini, nego je zbog ozljede propustio skoro pola sezone.

Njemački izbornik Joachim Löw unatoč tomu ukazao mu je povjerenje te ga je tek oporavljenog poveo na Europsko prvenstvo. No, nije veznjak tamo pokazao ništa naročito. Povratkom u klub mislio je Schweini kako će stvari krenuti bolje za njega, ali nemilosrdni Jose Mourinho jasno mu je dao do znanja da mu nije potreban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schweinsteiger je želio ugovor odraditi do kraja (još dvije godine), ali Portugalac mu je poručio neka potraži novu momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruke iz Bayerna

Njemački veznjak nakon toga je poslan na treninge s drugom momčadi, potom je trener “crvenih vragova” otišao i korak dalje u istjerivanju Schweinija iz momčadi.

Dok se to ne dogodi, Mourinho ne samo da ga je poslao na treninge s U-21 momčadi, već mu je i ukinuo mjesto u svlačionici prve momčadi. Zgrožen tim ponašanjem oglasio se prvo brat slavnog veznjaka Tobi Schweinsteiger. Kratko je putem Twittera poručio kako Mourinho nije pokazao poštovanje spram Bastiana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je sada postalo sve izvjesnije da će 32-godišnji Nijemac morati sreću potražiti u drugom klubu, počelo se govoriti i o njegovu povratku u Bayern.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan aktualnih prvaka njemačke Philipp Lahm također je rekao kako bi volio da se veznjak vrati te da za njega mora biti mjesta u Bayernu jer je svojim igrama zadužio klub.

Novi Klose

Osim Bayerna, britanski Daily Mail objavio je kako bi ga u svojim redovima željeli vidjeti Milan i Inter. Oni bi igrača doveli na posudbu, međutim Manchester United ga želi prodati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Il Corriere dello Sport sada je donio vijest kako će im konkurirtai još jedan talijanski velikan. Riječ je o Laziju. Oni u Schweinsteigeru vide igrača koji će inspirirati momčad baš kao što je to svojim dolaskom 2001. učinio Miroslav Klose. Problem bi im pak mogla predstavljati njegova plaća. Trenutno zarađuje šest milijuna eura godišnje, a predsjednik Lazija Claudio Lotito spreman mu je ponuditi upola manje.

Dok čeka rasplet situacije, Schweinsteiger je odlučio ubosti svoje poslodavce pa je pomalo demonstartivno odjeven u klupske boje odlučio zahvaliti svima na rođendaskim željama, ali i na podršci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo