Splitovci ostvarili najveći uspjeh u povijesti kluba

Povijesnu utakmicu pred svojim navijačima, nogometaši Splita odradili su više nego sjajno. Pobjedom od 3:1 ispratili su slovenski Domžale i plasirali se u 3.

22.7.2011.
0:47
VOYO logo

Kako se i očekivalo, Split je protiv Domžala odnio pobjedu i u uzvratnoj utakmici te na taj način ostvario najveći uspjeh u povijesti kluba u prvoj europskoj utakmici pred 5.000 svojih navijača.

Iako ne na svom stadionu podno Turske kule, već na onom Dugopoljskom, momčad Ivana Katalinića i u uzvratnoj utakmici bila je preveliki zalogaj za slovensku momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno se istaknuo odbačeni Hajdukovac, Duje Čop, koji je i u ovom susretu zatresao mrežu gostujućeg vratara Vidmara, i tako pokazao kako će biti veliko ovosezonsko pojačanje 'Crvenih'.

No, prvi pogodak na utakmici postigli su gosti. Horvat je u 46. minuti iskoristio jednu konfuznu situaciju u obrani domaćina i pored Vukovića pospremio loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, vodstvo Slovenaca nije dugo trajalo, odmah nakon što se krenulo sa centra, Baraban je pronašao samog Čopa, a ovaj prizemnim udarcem gađa suprotni kut gostiju za izjednačenje. U 72. Splitovci su došli do vodstva prekrasnim pogotkom Velimira Vidića.

Ubacio je Erceg iz kornera, a stasiti stoper 'Crvenih' zakucao je loptu lijevom nogom iz voleja u nebranjeni dio Vidmarove mreže. Konačnih 3:1 postavio je Milović. Ovoga je puta iz kuta ubacio Obilinović, Rašić prebacio na drugu stranu gdje se drugi stoper Splita našao sam i neometan ugurao loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Split je tako na koncu s ukupnih 5:2 nadvisio Domžale, ali sada mu predstoji nemjerljivo ozbiljniji ispit protiv engleskog Fulhama. No, igrači Ivana Katalinića prepuni su samopouzdanja, a sportski direktor Nenada Pralije najavio je kako će Englezima skupo prodati svoju kožu.

Vezani članci:

arti-201107200074006 arti-201107150694006 arti-201107150574006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo