FOTO: / Veliko slavlje u Splitu! Povijesni uspjeh Crvenih!

Split na gostovanju protiv Čornomoreca uspješno je obranio dva gola prednosti iz prve utakmice trećeg pretkola Europa lige. U Ukrajini su odigrali utakmicu bez golova.

7.8.2014.
15:27
VOYO logo

Split će biti u ždrijebu 4. pretkola Europske lige. Ugledni Čornomorec u dvije utakmice nije uspio dati gol Andriji Vukoviću i hrvatski predstavnik zasluženo je stigao na korak od Europske lige.

Favoritizirani Ukrajinci u uzvratu su imali više od igre, ali nisu mogli svladati odličnog vratara, a njegovi igrači u polju također su odigrali veliku utakmicu i osigurali prolaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje šanse imali su domaćini u otvaranju utakmice, kada je Vuković skidao zicere Ukrajincima. Nakon slobodnog udarca Aržanova, Sivakov je ostao sam ispred gola Splita, ali je čudesno reagirao golman Splita. Uskoro je i okvir gola spašavao goste, ali kako je utakmica odmicala, splitska obrana se uštimala i Čornomorec je ostao bez šanse za veliki preokret.

Još je u sudačkoj nadoknadi Rog imao šansu za pobjedu Splićana, ali nitko nije bio tužan. Nakon posljednjeg sučevog zvižduka počelo je veliko slavlje, RNK Split je ostvario najveći uspjeh u klupskoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo