SPLIĆANI NISU USPJELI: / Hajduk primio gol gotovo s centra, promašio jedanaesterac i oprostio se od Europe

Image
Foto: PIXSELL

Nogometaši Hajduka nisu se uspjeli plasirati u natjecanje po skupinama Europske lige. U uzvratnom susretu 4.

24.8.2017.
21:00
PIXSELL
VOYO logo

Hajduk je poveo u 43. minuti golom Josipa Radoševića, a na 1-1 poravnao je Gylfi Sigurdsson u 46.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitski je sastav tako četvrtu godinu zaredom zapeo na posljednjoj prepreci za ulazak u natjecanje po skupinama. Nakon Dnipra, Slovana iz Libereca te Maccabija iz Tel Aviva bolji je bio i Everton.

Radošević oduševio Poljud

Hajduk je krenuo hrabro i agresivno u uzvratni dvoboj protiv višestruko skuplje momčadi, te je već u petoj minuti mogao i povesti. Vlašić je lijepo proigrao Ercega koji je utrčao u kazneni prostor Evertona gdje ga je srušio vratar Pickford, no loše pozicionirani ruski linijski sudac podignuo je zastavicu označivši zaleđe Ercega što je bila pogrešna odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

POLJUD GRMI I IZGLEDA PREKRASNO: Atmosfera na splitskom stadionu ostavlja bez daha

Image

POLJUD GRMI I IZGLEDA PREKRASNO: Atmosfera na splitskom stadionu ostavlja bez daha

Nakon što se Hajduk ispuhao, Everton je sredinom prvog poluvremena počeo preuzimati kontrolu utakmice, a u 21. minuti i opasno zaprijetiti. Martina je ubacio s desnog krila, no Rooneyev udarac glavom s pet metara e prošao pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završnica prvog poluvremena protekla je u dominaciji Hajduka koja je okrunjena spektakularnim pogotkom Radoševića. Nagovještaj gola bila je prilika Ercega u 38. minuti kada je njegov prizemni udarac s ruba peterca Pickford uspio odbiti vršcima prstiju. Ipak, niti sjajni Pickford nije mogao ništa u 43. minuti kada je Radošević fenomenalno pogodio loptu vanjskim dijelom kopačke i s više od 30 metara pogodio pod samu gredu za erupciju veselja na punom Poljudu.

Spektakularan gol Sigurdssona

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nada da se može nadoknaditi veliki zaostatak iz Liverpoola nije dugo trajala, tek što se krenulo u nastavak Everton je poravnao još jednim spektakularnim pogotkom. Sigurdsson je s više od 40 metara potpuno iskosa s desne strane opalio prema Hajdukovom golu, a lopta je u savršenoj paraboli preletjela slabo postavljenog Stipicu koji snosi veliki dio odgovornosti za taj gol.

Tada je bilo jasno da Hajduku za prolazak trebaju tri pogotka do kraja dvoboja, pa je splitski sastav jurnuo u napad. Takav pristup bio je nagrađen u 64. minuti kada je sudac Karasev vidio da Williams u svom kaznenom prostoru povlači Ercega i dosudio 11-erac za Hajduk. Loptu je uzeo Said no njegov slab udarac Pickford je uspio obraniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja dvoboja Hajduk je pokušavao barem doći do pobjede, ali sav trud nije bio nagrađen još jednim golom.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAJDUK - EVERTON 1:1

Hajduk: Stipica - Juranović, Nižić, Lopez, Memolla - Savvas, Radošević, Hamza - Vlašić, Said, Erceg

Everton: Pickford - Martina, Keane, Williams, Baines - Lookman, Bešić, Schneiderlin, Sigurdsson - Calvert-Lewin, Rooney

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+2. minuta: KRAJ UTAKMICE: Hajduk i Everton odigrali su na Poljudu 1-1. Engleska momčad prolazi u fazu po skupinama Europske lige s ukupnih 3-1. Imao je Hajduk šansi, uvodno vodstvo i niz prilika, no šok s početka drugog dijela odnio je nadu...

84. minuta: Nova Ercegova šansa, ali i Rooneyjeva na drugoj strani. Stipica je primio 'ono' na početku poluvremena, sad je izašao kao pobjednik u situaciji koja je bila nemjerljivo teža...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77. minuta: Danas zaista razigrani Erceg ponovno u šansi, ostaje 1-1. Pao je napadač Hajduka preko Pickforda, sudac je ostao miran, ne i Williams s kojim se Erceg u toj akciji nadmudrivao. Kontakt glavama, svaki na svoju stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75. minuta: Ide Said sad, popraćen zvižducima, na klupu. Neće se rado sjećati ovog susreta. Tudor ulazi i seli na Ercegovu poziciju, Erceg u sam vrh napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73. minuta: Said u šansi puca pored gola! Ne igra dobro Said večeras, a i ono inzistiranje kod pucanja jedanaesterca ne ide mu na čast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64. minuta: NEMA GOLA! Erceg je želio pucati, Said je inzistirao i stavio loptu na bijelu točku. Nije pucao dobro, Pickford siguran. Ostaje 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63. minuta: JEDANAESTERAC! Erceg pada nakon starta Williamsa, jedanaesterac za Hajduk!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59. minuta: Novi pokušaj Josipa Radoševića, gotovo s iste pozicije kao što je bila ona nakon kojeg je Poljud proključao. Ovaj put lopta nakon njegova udarca prolazi pored gola.

54. minuta: Hajduk se oporavio od šokantnog pogotka koji je stigao tek koju sekundu nakon što je označen početak drugog dijela. U prilici Vlašić, nešto kasnije i Said...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46. minuta: GOOOOOOOL! Kakav šok na Poljudu i kakav pogodak Sigurdssona! Iskoristio je islandski veznjak činjenicu da je Stipica 'miljama' od svog gola i opalio u padu sa sigurno 40 metara te lobao nespremnog vratara domaćina. Rezultat je 1-1, a Hajduk u ovim trenucima ponovno prilično udaljen od nastupa u skupinama Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

46. minuta: Započelo je drugo poluvrijeme!

Nogometaši Hajduka vraćaju se na travnjak pred početak drugog poluvremena. Publika je na nogama i dočekuje ih pljeskom.

45. minuta: Kraj prvog poluvremena, Hajduk vodi 1-0!

Nogometaši splitske momčadi prepolovili su prednost Evertona u prvom poluvremenu uzvratne utakmice play offa Europske lige. Učinili su to uz veliku pomoć navijača koji nisu utihnuli cijelo poluvrijeme.

43. minuta: GOOOOOOL! Josip Radošević je strijelac! Odapeo je Radošević s 30-ak metara udaljenosti po sredini gola i zakucao loptu pod prečku Pickforda za 1-0 vodstvo!

38. minuta: Šteta! Sjajna šansa za Hajduk, vjerojatno najbolja na utakmica - ali ništa. Pokušao je Erceg s lijeve strane, ali Pickford u padu brani.

Hajduk je zasad uputio sedam udaraca prema gostujućem golu, od čega jedan u okvir. Evertonova četiri pokušaja nisu išla u okvir Hajdukova gola.

33. minuta: Prošlo je više od pola sata utakmice u kojoj Hajduk pred raspjevanom Torcidom pokušava nadoknaditi 0-2 s Goodison Parka i plasirati se u fazu po skupinama Europske lige. Golova još nema, no Hajduk je ponovno bio u šansi.

28. minuta: Pokušaj Sigurdssona prolazi uz vratnicu Stipice, Erceg u padu glavom uzvraća na jednak način. I dalje je 0-0.

23. minuta: I dalje traje pritisak Hajduka, no rezultat je početnih 0-0. Hazma je pucao visoko iznad vratnice s nekih 20 metara.

S druge strane, ono što fascinira Engleze je navijanje Torcide, pa tako Evertonov Twitter-profil bilježi sljedeće:

20. minuta: Pokušao je na drugoj strani glavom Rooney. Bez opasnosti po gol Stipice.

18. minuta: Opet pokušaj Hajduka, s lijeve strane je puknuo Erceg. Udarac nije išao u okvir gola, ali označava nastavak pritiska domaće momčadi koja obilježava dosadašnji dio ogleda.

12. minuta: Uvodne minute susreta definitivno na strani Hajduka. Izuzev samog početka ogleda u kojem je Everton bio pred golom domaće momčadi, početak obilježava bolja igra splitske momčadi. Golova još nema.

7. minuta: Hajduk ponovno u šansi.

5. minuta: Vrlo dvojbena situacija već na početku utakmice. Hajdukovi nogometaši tražili su najstrožu kaznu nakon što je u šesnaestercu premierligaške momčadi pao Erceg. Prihvatio je loptu od Vlašića i sjurio se prema Pickfordu koji ga ruši. Ništa od svega jer je podignuta zastavica koja označava (u najmanju ruku vrlo dvojbeno) zaleđe.

3. minuta: Torcida je obećala bučnu podršku i sjajnu koreografiju. Hajdukovi nogometaši mogu uživati u obje stvari:

1. minuta: Utakmica je započela!


Sve je spremno za spektakl:

Još petnaestak minuta. Hajdukovi igrači se zagrijavaju:

Baš kao i publika:

Nešto manje od pola sata ostalo je do početka spektakla na Poljudu koji je već pun i koji od domaće momčadi traži samo jedno - pobjedu!

Do utakmice je još nešto više od sat vremena. Potvrđeni su sastavi:

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo