SPEKTAKULARNI DVOBOJI KOJI ĆE OSTAVITI BEZ DAHA: / Real i Bayern čekaju pakleni srazovi

Image
Foto: AFP, FABRICE COFFRINI

U Nyonu je u petak prijepodne održan ždrijeb polufinala Lige prvaka.

15.4.2016.
9:24
AFP, FABRICE COFFRINI
VOYO logo

Real Madrid će preko Manchester Cityja pokušati izboriti svoje novo finale Lige prvaka, na putu prema jedanaestoj tituli prvaka Europe koja se poput sunca iza oblaka odjednom ukazala na Santiago Bernabeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad to kažemo, mislimo na to da je Real praktički do ovoga tjedna bio u problemima jer su bili na rubu ispadanja iz Lige prvaka, a u prvenstvu su na trećem mjestu i titula prvaka Španjolske za sada je ipak bliža Barceloni i Atletico Madridu. Uz to, izbačeni su iz španjolskog kupa Kralja zbog administrativne pogreške, tako da im eventualni trojef u Ligi prvaka jamči spas sezone.

Međutim, pobrinuo se da

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UTAKMICA ZA PAMĆENJE: /

Fenomenalni Ronaldo hat-trickom odveo Real Madrid u polufinale Lige prvaka

Image
UTAKMICA ZA PAMĆENJE: /

Fenomenalni Ronaldo hat-trickom odveo Real Madrid u polufinale Lige prvaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

City po prvi puta u polufinalu

Manchester City po prvi će puta osjetiti kako je to biti sudionik polufinala Lige prvaka, budući da ovaj engleski sastav nikad nije dospio među četiri najbolje momčadi Lige prvaka. Ostala tri kluba znaju kako je to igrati polufinale ovoga natjecanja. Bavarcima je ovo peti uzastopni ulazak u polufinale Lige prvaka, Atleticu šesti. Real, kao što smo već napisali, lovi 11. naslov, Bayern šesti, Atletico i City još nikad nisu bili na krovu Europe i to će im biti dodatni motiv u polufinalnim srazovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Bayern blagi favorit u odnosu na Atletico, Bavarcima neće biti niti malo lako. Rojiblancosi ove sezone igraju sjajno i podsjećaju na onu momčad koja je 2014. igrala finale Lige prvaka protiv Reala i izgubila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletico zna kako je to pobjeđivati njemačke momčadi

No, na redu je novi veliki ispit za koji trener Atletica Diego Simeone vjeruje kako će ga položiti s uspješnim. Manuel Pellegrini tako će nastupit protiv svog bivšeg kluba. Atletico i Bayern sudarili su se u finalu 1974. godine: nakon 1:1 u prvoj utakmici, Bavarci su s 4:0 u uzvratu protutnjali do naslova. No, Atletico je na sjajnom skoru protiv njemačkih klubova. Od sedam utakmica, španjolski sastav je izgubio samo jedan. I to ovaj spomenuti protiv Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve pomalo podsjeća na sezonu 2013/14.

U sezoni 2013/14., Real Madrid, PSG i Atletico Madrid bili su sudionici polufinala Lige prvaka. Te sezone, naslov je osvojio Real Madrid koji je u finalu u Lisabonu slavio protiv Atletico Madrida. Obje momčadi sad imaju novu misiju. Doći do finala Lige prvaka i 28. svibnja na San Siru podići pehar pobjednika ovoga natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi spomenuti kako Manchester City nekako najlošije kotira od svih sudionika polufinala Lige prvaka. Real Madrid, Bayern i Atletico Madrid su u ovoj ulozi svijet za sebe. No, ne toliko zbog igrača i kvalitete jer, City je itekako kvalitetna momčad, nego zbog - iskustva! Spomenuta velika trojka itekako ima iskustva igranja završnice Lige prvaka. Posebno to vrijedi za Bayern i Real. City to iskustvo tek treba skupiti, odnosno, treba ga osjetiti. Ako ćemo još malo secirati i tražiti favorite, onda slobodno možemo kazati kako su Los Blancosi i Bavarci glavni favoriti i njih će se najviše pitati.

Hrvatski nogomet ostao je na dva predstavnika u Ligi prvaka

Za hrvatske ljubitelje nogometa bitno je to da smo ostali na dva predstavnika u Ligi prvaka. Luki Modriću i Mateu Kovačiću. Četvrtu uzastopnu godinu Modrić igra polufinale u Realovom dresu, uspješan je bio samo već spomenute 2014. a ispao je 2013. od Borussije Dortmund i 2015. od Juventusa. Mateo Kovačić, pak, nikad nije osjetio kako je to biti sudionikom završnice ovoga natjecanja. Sad, hoće li mu trener Reala Zinedine Zidane dati šansu u polufinalu, vrijedi vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srna i Eduardo preko Seville do finala, Lovren na megdan Villarealu

Nakon ždrijeba polufinala Lige prvaka, izvučeni su i polufinalni parovi u Europskoj Ligi. Pa će tako igrati Srnin i Eduardov Šahtar i Sevilla te Villarreal i Liverpool Dejana Lovrena. Sevilla i Šahtar igrali su u osmini final Europske lige 2007. godine, a pobijedio je španjolski klub. Liverpool i Villarreal se u ovom natjecanju se sastaju prvi put. Sevilla je branitelj naslova kojeg je osvojila i 2014. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polufinalne utakmice su na rasporedu 28. travnja, a uzvrati 5. svibnja. Finale Europske lige igra se 18. svibnja u Baselu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo