[VIDEO] POVIJESNI USPJEH OSJEČANA, MOĆNI PSV PAO I U UZVRATU NA GRADSKOM VRTU: / Bočkaj zabio golčinu za ulazak u play-off Europske lige

Image
Foto: PIXSELL

Čudesni Osijek u četvrtak navečer kreirao je najljepše stranice klupske povijesti. Bijelo-plavi su u uzvratu na Gradskom vrtu srušili slavni PSV 1-0 spektakularnim golom Bočkaja u 25.

3.8.2017.
22:08
PIXSELL
VOYO logo

OSIJEK - PSV 1-0 (1-0)

OSIJEK: Malenica; Barišić, Barać, Škorić, Šorša; Grezda, Mudražija, Mioč, Bočkaj, Lopa; Ejupi

PSV: Zoet; Brenet, Isimat-Mirin, Luckassen, Arias; Propper, Hendrix, Van Ginkel, Bergwijn, Lozano, Locadia

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Bočkaj (25.)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je napravio najveću senzaciju pretkola Europske lige jer je izbacio klub koji je 1988. osvojio naslov prvaka Europe i klub za koji su igrali planetarne zvijezde Ronaldo, Romario, Ruud Gullit, Ruud van Nistelrooj i Arjen Robben te koji nikad u svojoj povijesti nije ovako rano ispao iz Europe.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

SLIKE KOJE GOVORE VIŠE OD TISUĆU RIJEČI: Trenutak za pamćenje, prizori za vječnost

Image

SLIKE KOJE GOVORE VIŠE OD TISUĆU RIJEČI: Trenutak za pamćenje, prizori za vječnost

PSV će sanjati Osječane

PSV će sanjati Osječane protiv kojih su bili nemoćni u 180 minuta, kojima nisu zabili gol i momčadi koja ih je nadigrala u objema utakmicama te zasluženo prošla u zadnje pretkolo. U uzvratu u Gradskom vrtu Osječani su pokazali da pobjeda u Eindhovenu nije bila slučajna, a do pobjede su došli fantastičnim pogotkom Bočkaja i upravo fanatičnom obranom.

KOHORTA BRUTALNO SPUSTILA BAHATIM I AROGANTNIM NIZOZEMCIMA: Nakon ovog će se zapitati neke stvari

Osijek je dočekao Nizozemce s prepunim stadionom i užasnom večernjom vrućinom iznad 30 stupnjeva, pa se dobrih 25 minuta ništa nije događalo jer je PSV jalovo napadao kao i u prvoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.dailymotion.com/video/x5vrjlu

Bočkaj strašno zabio

Cijeli stadion je uzdahnuo kada su u 22. minuti lijepu akciju iskombinirali Ejupi i Mioč. Odigrali su dodavanje u kaznenom prostoru, povratno je stigla lopta Makedoncu na 10-ak metara od gola, ali je on zakasnio na udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 25. minuti Bočkaj je fantastično zabio ljevicom iz slobodnog udarca s 20 metara i pogodio sami kut za erupciju oduševljenja na Gradskom vrtu. Vodeći pogodak Osijeka šokirao je goste, koji su tek u 39. minuti došli do prve prigode, kada je udarac Locadije otišao pored gola.

Dvije minute kasnije Van Ginkel je neprecizan s desetak metara od vrata, a u 43. minuti najbolja šansa za PSV, koju je spriječio Malenica obranivši šut glavom Breneta. Bila je to čudesna bravura Malenice u maniru najboljih vratara svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bočkaj je u 59. minuti dobio novi slobodan udarac gotovo s iste pozicije iz koje je u prvom dijelu zabio, ali ovaj put je veznjak Osijeka bio neprecizan. Uzvratio mu je Lukkasen u 61. minuti, a njegov šut iz slobodnog udarca je otišao malo iznad grede. Svi napadi PSV-a doslovce su se razbijali o fanatičnu obranu Osječana, barem desetak šuteva su blokirali osječki igrači, dok su Nizozemci postajali sve nervozniji.

Sudac progledao kroz prste PSV-u za jedanaesterac nad Ejupijem

U 79. minuti sudac nije svirao jedanaesterac na Ejupiju, a u 83. minuti dogodila se upravo nevjerojatna situacija jer portugalski sudac nije svirao čak tri igranja rukom igrača PSV-a u jednom napadu! U 85. minuti junak utakmice Bočkaj imao je priliku matirati PSV, ali Zoet brani njegov udarac s desetak metara. Posljednji trenuci dvoboja protekli su u međusobnom svađanju igrača PSV-a i slavlju Osječana koje u petak čeka ždrijeb 4. pretkola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO

GOTOVA JE UTAKMICA: BRAVO, BRAVO, BRAVO OSIJEK, OVO JE ČUDESNA NOĆ ZA HRVATSKI NOGOMET!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Pet minuta sudačke nadoknade, a u redovima gostiju došlo je do napetosti pa su se međusobno posvađali. Nervoza je u redovima PSV-a očita.

90' - Alen Grgić je na terenu, Eros Grezda ulazi kod Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' - Dobar pokušaj PSV-a. Izveli su korner s lijeve strane, lopta je došla na glavu igraču nizozemskog velikana koji je sjajno tukao s nekih 7 metara, ali odlazi to tik iznad grede.

84' - Do kraja je šest minuta, s tribina se ori: 'U boj, u boj, za Osijek svoj". Moraju Osječani izdržati. Moraju. Za svoj grad, za Slavoniju za - Hrvatsku!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - Miljenik Kohorte Aljoša Vojnović ulazi na teren, van ide Dmitro Lopa. Lopa je dobio zasluženi pljesak.

68' - Nakon napada PSV-a, Osijek je povukao brzu kontru. Bočkaj ju je povukao, no i on je ostao izblokiran poslije dobre intervencije gostujuće obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

67' - PSV i dalje pokušava izjednačiti. Osijek se brani organizirano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Pucao je Bočkaj iz slobodnjaka, Locadia je to blokirao rukom. Jurgen je dobio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - PSV plete mrežu. Igraju od noge do noge, grade svoju priliku.

KOHORTA BRUTALNO SPUSTILA BAHATIM I AROGANTNIM NIZOZEMCIMA: Nakon ovog će se zapitati neke stvari

52' - Bočkaj je probao iznenaditi Zoeta s nekih 18 metara s desne strane skroz iskosa, ali daleko je to otišlo od gola. Plješće mu Ejupi, hrabri ga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Nema povlačenja Osijeka. Iako vode, iako imaju rezultat vrijedan play-offa Europske lige, izabranici Zorana Zekića nisu se povukli, ne brane rezultat. Nego i dalje napadaju, igraju ofenzivno. Znate kako se kaže, napad je najbolja obrana...

46' - POČINJE DRUGO POLUVRIJEME

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - ZAVRŠILO JE PRVO POLUVRIJEME U OSIJEKU. Bijelo-plavi pogotkom Bočkaja iz slobodnog udarca vode 1-0 i na sjajnom su putu da kreiraju čudo i plasiraju se u play-off Europske lige. Uspio je Osijek izdržati strašan pritisak gostiju nakon gola. Moglo je lako biti 1-1, ali srećom, nije. Nije i zbog fantastičnog Malenice koji je bravurozno obranio zicer PSV-a. Sada Osijeku preostaje 45 povijesnih minuta. Izdržite majstori, svi smo uz vas!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' - Malenica spašava Osijek. Kakva je to bila intervencija osječkog vratara. Strašno, poput najboljih vratara svijeta. Čudo,, čudo, čudo... Šutirao je Brenet poslije ubačaja Ariasa i to s nekih 6 metara, činilo se da je to u golu, a onda se ukazao fantastični golman Osijeka i izvadio to s crte. Čudesna obrana.

UŽIVO: AJMO,

40' - PSV napada, Osijek se grčevito brani! Marco van Ginkel je pucao s nekih 15 metara, ali je lopta prošla malo iznad prečke. I ovo je bilo blizu.

39' - Uf, blizu je ovo bilo! Hendrix je primio jednu loptu na 17 metara, primirio je prsima i tukao blizu desne vratnice gola Malenice.

37' - Ejupi je napravio prekršaj na igraču PSV-a. Grizu bijelo-plavi. PSV nema rješenja.

35' - "Osijek je šampion", ori se Gradskim vrtom.

33' - PSV je poslije primljenog gola preuzeo posjed, ali nema tu neke ideje što s njom. Prije svega jer je obrana Osijeka ponovno dobro postavljena. Škorić i Barać briljiraju, sve stignu, na svaku loptu. Osijek ima igru, rezultat, atmosferu... Ma, mora proći dalje. Ovo se mora iskoristiti.

25' - GOOOL - Bočkaj je namjestio loptu na nekih 19 metara i fantastično zabio za 1-0.

21' - Joshua Brenet je napravio prekršaj. Oborio je protivničkog igrača.

19' - Svi su na nogama u Gradskom vrtu.

16' - Ono što je dobra vijest je ta što bijelo-plavi sjajno stoje u obrani. Nema panike, PSV-u neće biti lako.

10' - Nošeni fantastičnim navijanjem Kohorte koja ne staje s podrškom od prve sekunde utakmice, Osijek napada PSV. Nema straha, bez respekta... Nije bilo konkretnih prijetnji, ali osjeti se hrabrost. Samo tako neka Osječani nastave.

10' - Mioč je zaradio žuti karton.

4' - Slično kao i u prvoj utakmici, PSV je počeo čuvati loptu, ali čim Osijek krene s loptom naprijed, nešto se opasno dogodi. Grezda s jedne i Bočkaj s druge strane mogu i znaju napraviti nered u protivničkoj polovici. PSV-u neće biti lako, Osječani su nabrijani, znaju kakav je ulog u igri i kakav rezultat imaju.

1' - Utakmica je upravo počela na znak portugalskog suca Miguela. Sretno, Osječani!

20.30 - Spektakl protiv PSV-a uživo u Osijeku prati 14 tisuća gledatelja. Više od deset godina nije zabilježen takav posjet na Gradskom vrtu, a večeras je sve spremno za povijesnu večer našeg prvoligaša. Točnije, 17 godina, još od susreta sa Slavijom ovako nešto nije zabilježeno.


Ozračje u momčadi Osijeka je, prema posljednjim informacijama, - fantastično! Pritisak, doduše, postoji, ali to nije čudno ako se uzme u obzir važnost susreta, aktivni rezultat i atmosferu. Trener Osijeka Zoran Zekić u srijedu je u najavi susreta kazao kako svi jedva čekaju istrčati na travnjak.

OSIJEK TRESE NEVJEROJATNA EUFORIJA: Atmosfera je došla do točke usijanja, ovo još nije viđeno u gradu na Dravi

"Moramo u susret ući što bistrije glave, što pametnije i koncentriranije da bismo ostvarili ono što toliko jako želimo, skupa s našim navijačima. Svjestan sam da ćemo imati možda i težu zadaću nego na Philips Areni. S druge strane, imamo pozitivan rezultat i trebamo se znati nositi s time, što znači da ne smijemo ulaziti ni u kakvu nervozu”, istaknuo je Zeki.

Pretpostavlja se kako će Gradski vrt biti prepun i na njemu će 15.000 ljudi zdušno bodriti svoje junake. Ovo bi trebao biti najbolji posjet jednoj utakmici Osijeka u ovom desetljeću. U klubu su prvi put nakon 17 godina za jednu utakmicu osječkog nogometnog kluba odlučili otvoriti veliku zapadnu tribinu, a to dovoljno govori kakvo je zanimanje za susret protiv PSV-a.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo