LJEPOTICE U LIGI PRVAKA / Nova utakmica za pamćenje Reala i Cityja! Golijada i dva preokreta za remi, Bayern preokrenuo pa ispustio pobjedu

Image
Foto: Profimedia

Dvoboje četvrtfinala Lige prvaka iz Londona i Madrida pratili ste uživo na portalu Net.hr

9.4.2024.
19:38
Profimedia
VOYO logo

Liga prvaka u samoj je završnici. Još je osam klubova ostalo u lovu na najprestižniji trofej, a utorak nam je donio parove Real Madrid - Manchester City te Arsenal - Bayern.

Image
SVE JE STALO /

Ancelotti prekinuo trening zbog Modrića i Gülera: 'Otežavaju mi'

Image
SVE JE STALO /

Ancelotti prekinuo trening zbog Modrića i Gülera: 'Otežavaju mi'

Real Madrid - Manchester City

3-3

Real je u 'finalu prije finala' odigrao u Madridu 3-3 protiv Manchester Cityja. Počelo je vrlo oštro, a Tchouameni je nakon jednog klizećeg na Grealishu u 40. sekundi utakmice odmah dobio žuti te ga neće biti u uzvratu. U drugoj minuti Bernardo Silva lukavo je izveo jedan slobodni udarac s nekih 25 metara iskosa s lijeve strane i zabio u donji lijevi kut. Samo je Vinicius bio u 'živom zidu' te je Portugalac sjajno iskoristio pruženu priliku kada su svi očekivali ubačaj pred gol. Camavinga je uz malo sreće izjednačio u 12. minuti. Pucao je izvana, a lopta se odbila od Diasa i prevarila Ortegu za 1-1 na Bernabeuu. Gol je upisan kao autogol Portugalca. No, samo dvije minute kasnije Vinicius je izbacio u for Rodryga koji je pobjegao po lijevoj strani, stigao pred gol, a njegov udarac skrenuo je Akanji i opet prevario Ortegu za preokert Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavio je Real na tom valu pritiskati utučeni City, a redom su prilike imali Rodrygo i Vinicus. Posebno je Rodrygo bio blizu u 33. minuti, no otišlo je to preko gola. Akanji je u 38. dobio žuti. U 42. je sjajan solo prodor napravio Vinicius u kojem je prošao dva braniča i opalio s ruba šesnaesterca nisko po sredini gola, ali je Ortega bio spreman i obranio.

Drugo poluvrijeme počelo je pokušajem Grealisha iskosa s lijeve strane, no otišla je ta lopta visoko. Bellingham je nakon jedne greške Rodrija u 53. lijepo lažnjacima izbacio Bernarda i Stonesa pa probao lijevom iskosa s lijeve strane, ali otišla je lopta pored suprotne stative. U 55. je Grealish ubacio iz slobodnog udarca s desne strane, a Rodri nadvisio Kroosa na drugoj stativi te s vrha peterca snažno pucao glavom, ali ipak preko gola. Vinicus je uzvratio samo minutu kasnije, pucao lijevom iskosa s lijeve strane, ali i to je otišlo preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foden je u 66. minuti sjajno zabio u rašlje s 20 metara lijevom ispod lijeve spojnice. Fantastičan gol! U 71. minuti Gvardiol je opalio desnom s 20 metara i fenomenalno pogodio u suprotni kut za preokret Cityja. Jošku je to prvi gol za Građane. Odmah je Ancelotti napravio zamjene. Izašli su Rodrygo i Kroos, a ušli Diaz i Modrić. Luka je u 79. pokrenuo akciju, dao lijevo za Viniciusa koji je prebacio visokom loptom na drugu stranu gdje je Valverde volejem krasno poklopio loptu i odlično pogodio u suprotni kut.

Arsenal uspio izvući remi

Arsenal - Bayern

2-2

Arsenal i Bayern odigrali su 2-2 na Emiratesu. Davies je u devetoj minuti dobio žuti zbog kojeg će propustiti uzvrat. Topnici su poveli u 12. minuti golom Sake koji je sjajno s desne strane pogodio u donji lijevi kut, a izjednačio je Gnabry u 18. minuti utakmice koji je na lijepo dodavanje Goretzke uspio pobjeći obrani domaćina. Bayern je u 30. minuti dobio penal. Sane je nanizao nekoliko igrača Bayerna, a srušio ga je Saliba. S bijele točke precizan je bio Harry Kane za preokret Bayerna. Pričekao je Englez da Raya ode u svoju desnu stranu, a onda pucao u smireno po travi u suprotnu stranu. Bio je to šesti gol Kanea na Emiratesu, a niti jedan gostujući igrač nije zabio više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 76. minuti Trossard je pogodio za izjednačenje. Gabriel Jesus ušao je u šesnaesterac Bayerna, zadržao loptu i vidio da Trossard dolazi na povratnu. Odigrao mu je, a Belgijanac pogodio suprotni kut za 2-2.

Image
Foto: Profimedia
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo