SPAŠAVAO JE ŽIVOTE, A SAD IGRA ZA ENGLESKU: / Neobična životna priča novog engleskog reprezentativca

Image

Krilni nogometaš West Hamove nogometne momčadi Michail Antonio imao je prilično neobičan sportski put koji ga je od redova amaterskih sastava doveo do dresa engleske izabrane vrste.

30.8.2016.
9:33
VOYO logo

Nema sumnje da se ovaj 26-godišnji nogometaš posljednjih dana i sam često osvrne na dosadašnji dio karijere i trenutačnu situaciju u kojoj se nalazi i kao da čeka da ga netko probudi i kaže mu da je sve to bila tek šala. Jer, igrač koji je karijeru započeo u Tooting & Mitcham Unitedu 2007. godine i predstavljao se na neuređenim, blatnjavim terenima danas s ponosom može reći i da se nalazi na popisu izbornika engleske nogometne reprezentacije Sama Allardycea. A u trenucima početka karijere koja upravo kulminira, da cijela situacija bude bizarnija, obnašao je i honorarni posao spasioca na kupalištima.

"Nisam se nikad našao u situaciji da moram uskakati, obično je bilo prilično mirno. Ipak, jednom se neko dijete utapalo pa sam ga privukao", prisjetio se Antonio koji je za sastav Slavena Bilića u tri dosadašnje prvenstvene utakmice postigao dva pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Definitivno je težim putem Antonio stigao do dresa reprezentacije, a mogao je on biti lakši da ga majka nije ispisala iz Tottenhamove nogometne škole kada mu je bilo 14 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spursi su me željeli pod ugovorom, ali je moja majka rekla da na prvom mjestu mora biti školovanje. Jesam li je tada mrzio? Ne možete niti zamisliti. Sada shvaćam da je to jedna od onih stvari. Morao bih svaku noć putovati u sjeverni London i ne bih se prije ponoći vratio kući, a sutradan bi me čekala škola. Majka je rekla da to nije izvedivo, živjeli smo na drugoj strani Londona. Možda bi mi dopustila da je bio u pitanju klub iz južnog dijela grada", kazap je Antonio i dodao:

"Ali, ne bih tada bio niti igrač niti čovjek kakav sam danas pa sad shvaćam da je to vjerojatno bilo najbolje. Ne mogu se žaliti, imam diplomu i igram u Premier ligi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo