ŠPANJOLSKI VELIKAN POTVRDIO RAKITIĆEV DOLAZAK: / Čeka se potpis Vatrenog - 'Sve upućuje da je sporazum postignut'

Image
Foto: Profimedia

Rakitić u ponedjeljak nije došao na okupljanje reprezentacije Hrvatske u Zagreb uoči utakmica s Portugalom i Francuskom

31.8.2020.
17:54
Profimedia
VOYO logo

Dokapetan hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Rakitić pred odlaskom je iz Barcelone te potpisom ugovora sa Sevillom, potvrdio je u ponedjeljak popodne Hini dužnosnik andaluzijskog kluba.

"Čekam potvrdu, sve upućuje na to da je sporazum postignut", rekao je dužnosnik u telefonskom razgovoru. Nije naveo detalje sporazuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije tijekom dana su novine Marca izvijestile kako su posljednjih sati Barcelona i Sevilla pregovarale o transferu te da je postignut sporazum.

Rakitić u ponedjeljak nije došao na okupljanje reprezentacije Hrvatske u Zagreb uoči utakmica s Portugalom i Francuskom u Ligi nacija kako bi sredio svoj status. Barcelonin novi sportski direktor Ramon Planes, koji je dosad bio pomoćnik bivšeg direktora Erica Abidala, izjavio je prije jedanaest dana: "Želimo izgraditi Barcu s mladim igračima oko Messija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Ivan Rakitic of FC Barcelona during the spanish league, La Liga, football match played between Real Valladolid and FC Barcelona at Jose Zorrilla Stadium on July 11, 2020 in Valladolid, Spain. Photo Irina R. H. / Spain DPPI / DPPI,Image: 542307691, License: Rights-managed, Restrictions: Hungary Out, Model Release: no

Htio je ostati, ali...

Rakitić, 32-godišnji vezni igrač, govorio je da bi htio ostati u Barceloni još godinu dana, do isteka ugovora 30. lipnja 2021. Također, je isticao da bi se jednog dana volio vratiti u Sevillu za koju je igrao od siječnja 2011. do srpnja 2014.

U posljednjoj sezoni joj je bio kapetan te je s njome osvojio Europsku ligu. Ondje je upoznao i svoju suprugu Raquel s kojom često odlazi iz Barcelone u Sevillu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić, koji je u nedjelju došao na okupljenje Barcelone i prošao testiranje na koronavirus, u Sevilli bi trebao zamijeniti 32-godišnju "desetku" Evera Banegu koji je otišao iz kluba nakon isteka ugovora.

Sevilla je prošle sezone osvojila Europsku ligu, te zauzela četvrto mjesto u španjolskom prvenstvu, pa će ove sezone nastupiti u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić je za Barcelonu igrao šest godina, pri čemu je sakupio 310 nastupa i postigao 36 golova, te osvojio 13 trofeja pri čemu Ligu prvaka i četiri prvenstva.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo