ŠPANJOLCI OTKRILI ŠTO DOLAZAK PJANIĆA ZNAČI ZA RAKITIĆA: / 'Njegova sudbina u ovom je trenutku vrlo neizvjesna'

Image
Foto: Profimedia

Teško je u bilo kakvom scenariju zamisliti Pjanića kako zbog Rakitića sjedi na klupi

29.6.2020.
20:16
Profimedia
VOYO logo

Službeno je obavljena prva velika razmjena nogometaša u ovoj sezoni - Barcelona je potvrdila transfer 23-godišnjeg brazilskog veznjaka Arthura Mela talijanskom prvaku Juventusu za 72 milijuna eura, a u suprotnome smjeru će 30-godišnji Miralem Pjanić za 60 milijuna eura.

Arthur i Pjanić će ostati u svojim sadašnjim momčadima do kraja sezone 2019/20. koja je produljena zbog pandemije koronavirusa do kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjanić je BiH reprezentativac, a Tuzlanin će potpisati ugovor na četiri godine. U karijeri je igrao za Metz, Lyon i Romu, odakle je 2016. godine preselio u Juventus. Zanimljivo je da je Pjanić igračku karijeru počeo u mlađim uzrastima Schifflangena iz Luksemburga, a za tu reprezentaciju je nastupao sve do 2007. godine.

S obzirom na bonuse od 5 milijuna eura i službeno 60 milijuna eura vrijednim transferom, Pjanić je postao najskuplji bosanskohercegovački igrač svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BARCELONA POTVRDILA TRANSFER ZBOG KOJEG JE NASTAO KAOS U SVLAČIONICI: /

Stiže Miralem Pjanić, otkupna klauzula mu je 400 milijuna eura

Image
BARCELONA POTVRDILA TRANSFER ZBOG KOJEG JE NASTAO KAOS U SVLAČIONICI: /

Stiže Miralem Pjanić, otkupna klauzula mu je 400 milijuna eura

Što će Barcelona s Pjanićem?

S obzirom na cijenu koju je Barcelona platila za Pjanića, za očekivati je da će BiH reprezentativac zauzeti mjesto u početnom sastavu Barcelone sljedeće sezone. Pjanić bi trebao zaigrati u veznom redu uz Sergia Busquetsa i Frankieja De Jonga. Ugledni španjolski list Marca piše da je sudbina Ivana Rakitića, ali i njegovog suigrača Artura Vidala još uvijek neizvjesna.

Ivan Rakitić je u nastavku sezone igrao veliku ulogu u momčadi Barcelone. Dobivao je puno prilike na terenu, a zabio je i vrlo bitan gol za pobjedu Barcelone protiv Athletic Bilbaa. No Rakitić je dvije godine stariji od Pjanića i još je jednu godinu pod ugovorom s Barcelonom. Teško je u bilo kakvom scenariju zamisliti Pjanića kako zbog Rakitića sjedi na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedna okolnost ide na ruku Pjaniću. Činjenica je da je iznimno otporan na ozljede. U posljednjih je deset godina Pjanić propustio tek 19 utakmica. Za usporedbu, Arthur Melo je u svoje dvije godine u Barceloni propustio 22 utakmice zbog ozljeda, piše Mundo Deportivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo