ŠOU JE POČEO: / "Ja nisam gospodin Posebni! Ja sam normalan!"

Image
Foto: AFP, PAUL ELLIS

Već je prva konferencija za novinare novog menadžera Liverpoola Jürgena Kloppa potvrdila da s njemačkim stručnjakom nikad neće biti dosadno.

9.10.2015.
12:18
AFP, PAUL ELLIS
VOYO logo

Klopp je briljirao u prvom obraćanju otočkim medijima, a već na startu je 'očešao' menadžera Chelseaja Josea Mourinha. Portugalac je, podsjetimo, pri prvom dolasku u Englesku sam sebi dao 'skromni' nadimak - Posebni. Novinare je zanimalo, smatra li se i Klopp takvim.

"Danas sam sretan čovjek"

"Ja nisam poseban, ja sam normalan! Ali Liverpool nije normalan klub, Liverpool je poseban", ispalio je 48-godišnji Nijemac i odmah oduševio sve prisutne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad sam kao trener Borussije Dortmund prvi put bio na Anfieldu, zapitao sam se kako bi bilo da treniram ovaj klub. Danas sam sretan čovjek. Volim sve priče o ovome klubu, volim njegovu povijest, a Anfield je jedno od najboljih mjesta u nogometnom svijetu", dodao je Klopp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool je posljednji put bio engleski prvak 1990. godine. Otada je jednom bio europski prvak, osvajao je i Kup UEFA-e i domaće kupove, ali naslov u Premierligi i dalje čeka.

"Nalov u iduće četiri godine"

"Ako ostanem ovdje četiri godine, prilično sam siguran da ćemo osvojiti barem jedan naslov. Igrači moraju biti uvjereni da mogu ispuniti očekivanja javnosti. Moraju prestati sumnjati i početi vjerovati. Moraju prestati misliti na novac i početi misliti samo na nogomet", poručio je elokventni trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klopp je nakon sedam godina u Borussiji Dortmund, s kojom je osvojio dva naslova njemačkog prvaka i jednom dogurao do finala Lige prvaka, na kraju prošle sezone napustio klub. Otada se odmarao i čekao posao koji će ga zadovoljiti. Pronašao ga je nakon što se Liverpool odlučio zahvaliti na suradnji dosadašnjem menadžeru Brendanu Rodgersu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U potpunosti sam opušten. Imao sam četiri mjeseca odmora i sada sam odličnoj formi. Ali, nisam nikakav genijalac. Ne znam ništa više od ostatka svijeta", skromno je zaključio Klopp koji će na klupi Liverpoola debitirati za osam dana na gostovanju kod Tottenhama.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo