VELIKA VIJEST / Sopić pred Osijek razveselio navijače: 'Blizu smo novog ugovora s njim'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Trener Rijeke Željko Sopić najavio je subotnji derbi okršaj protiv momčadi Zorana Zekića u Osijeku.

30.11.2023.
16:25
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Derbi 17. kola 1.HNL igraju u subotu od 15 sati Osijek i Rijeka na Opus Areni. Rijeka u tu utakmicu ulazi kao drugoplasirana momčad prvenstva s pet bodova manje, ali i utakmicom manje od vodećeg Hajduka. Osijek je na petom mjestu s 22 boda.

Image
'TO JE NAŠE DRUŠTVO' /

Vidić bez milosti prema ljudima koji vode srpski nogomet: 'Bio u zatvoru, priznao da je krao i djeca žele biti poput njega...'

Image
'TO JE NAŠE DRUŠTVO' /

Vidić bez milosti prema ljudima koji vode srpski nogomet: 'Bio u zatvoru, priznao da je krao i djeca žele biti poput njega...'

Trener Rijeke Željko Sopić najavio je subotnji okršaj protiv momčadi Zorana Zekića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Osijeku nas čeka zahtjevna utakmica, bez obzira na trenutnu formu Osijeka. Igrao sam s Goricom na Opus Areni ove sezone, odigrali smo jako dobru utakmicu i izgubili 1:0. Nadam se da sad nećemo odigrati tako dobru utakmicu, ali da ćemo osvojiti tri boda", rekao je Sopić, nakon čega su novinari postavljali pitanja.

O situaciji s ozljedama

Marko Pjaca je radio kontrolnu magnetsku rezonancu, sigurno neće igrati protiv Osijeka. Realno je da zaigra u zadnjem kolu protiv Rudeša. Je li to pametno, to je druga stvar, s obzirom na to da je zadnja utakmica sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravstveno stanje mu nalaže da ne može ući u puni trening. Druga magnetska pokazala je neke probleme u listu. Nadam se da će biti spreman za Rudeš. Pitanje je hoćemo li ga onda koristiti i koliko. Imali smo manje problema s Ivanom Smolčićem i Nikom Jankovićem, ali nadam se da će danas biti na treningu. Nedostaju nam još Bruno Goda, koji ima kartone. Ostali su spremni za dvoboj s Osijekom.

O posljednjoj utakmici, gostujućoj pobjedi protiv Istre

Prvo poluvrijeme u Puli bilo je jedno od naših najboljih. Nismo zabili drugi gol, a nismo ga zabili ni u Varaždinu. Koliko god dobro igrali, nismo poentirali. Nismo imali sreće, znanja, jednostavno je bio takav gol. I onda je Škaričić zabio autogol te smo prelomili utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada stvoriš toliko šansi, naravno da je bitno odvojiti se na dva gola razlike jer protivnik počne potpuno drugačije igrati. Imamo kvalitetne igrače koji mogu zabiti iz takvih situacija. Nije lako probiti kada igramo s protivnikom koji ima od osam do deset igrača iza lopte.

Vidjet ćemo koliko smo u stanju to pokazati protiv Osijeka. Naravno, oslabljeni smo neigranjem Pjace i Gode. Ali koga nema, bez njega se može i mora. Dobro smo se pripremili. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Zekićevoj trenerskoj filozofiji

Nezgodno mi je komentirati nekoga drugoga. Prije svega, Zeka i ja smo prijatelji. Gledajte, treneri imaju svoj opus. No, u jednom klubu radite s jednom kvalitetom i širinom igrača te ne možete provesti sve što želite. Stjepan Tomas, isto moj prijatelj, napravio je vrhunski rezultat u startu (u Osijeku, op. a.). 

Prelomilo se sve preko njegovih leđa nakon utakmice s Dinamom. Zeka je jako dobro krenuo. Neke stvari nisu najbolje posložene u Osijeku i sada Zekić trpi zbog toga. On je vrhunski trener i sigurno će polučiti dobar rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O taktici za zaustavljanje Lovrića, Miereza i Caktaša

Ekipe koje imaju napadača tipa Miereza teže velikom broju ubačaja s obzirom na to da je čovjek dominantan u zraku. Ali mislim da je naša uža obrana na sve spremne te će odgovoriti na sve zahtjeve. S druge strane, mi smo Rijeka i uvijek idemo na pobjedu. Napravit ćemo sve da naša ofenzivna igra ne pati zbog toga. Pokušat ćemo zabiti gol više.

O prvoj utakmici ove sezone s Osijekom (2:1 pobjeda na Rujevici)

Svakako je to putokaz. Treba biti realan, vjerujem da Osijek neće odigrati kao u prvoj utakmici u Rijeci. Mi smo bili na maksimumu, a oni su bojažljivije ušli u utakmicu. To je rezultiralo velikim brojem naših šansi. Na poluvrijeme smo otišli s 0:0, a u drugom je Pjaca zabio dva gola i na kraju smo dobili 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A imali smo oko 25 udaraca. Ne treba gledati u prošlost ni budućnost, treba se koncentrirati na ovu utakmicu u subotu u 15 sati, mi protiv njih. Želimo se vratiti neporaženi, a ako se pruži prilika, želimo uzeti tri boda.

O minutaži, s obzirom da ih čeka ogled u Kupu protiv Cibalie u utorak

Teško je pitati što će biti u utorak. Procijenit ćemo stanje igrača koji budu igrali veći dio utakmice protiv Osijeka i, u odnosu na njihov umor i vrijeme, prilagoditi cijelu momčad prolasku. Nema se tu što puno pričati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko te ne pita kako si igrao. Samo prolazak je bitan. Svi koji su zdravi idu na put. U kadru imamo 23 igrača i tri golmana. Osim Pjace i možda Gode, s kojim nećemo ništa riskirati.

O produljenju ugovora Lindona Selahija (ugovor mu istječe na kraju sezone)

Nema se tu što puno pričati. Vi novinari i puno navijača šaljete poruke. To su normalni pregovori igrača i kluba. Svatko pokušava to završiti malo više na svoju stranu. Nadam se da ćemo se dogovoriti i produljiti ugovor. Ljudi iz kluba su pričali s njim. Pričao sam i ja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija mu je jasna i čista. Klub ne stavlja pritisak na njega. Svjestan je da, ako ne bude potpisao ugovor, situacija neće biti ista kao sada. Rijeke će biti i nakon Sopića i predsjednika Miškovića. Nitko nije iznad kluba. Upoznat je sa situacijom. 

Pametan je dečko i zna što je najbolje za njegovu karijeru. Još nisam vidio, a vidio sam puno igrača, da netko sedam mjeseci ne igra nogomet, a onda igra top. Moguće je, samo ih ja još nisam vidio. Pametan je, kada bude nešto konkretnije, čut ćemo se. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pregovorima smo i mislim da smo blizu dogovora. Ne treba stavljati naglasak na to hoće li to biti danas ili sutra. Kada pregovarate s nekim i kada ste blizu, vjerojatno ćete se naći. Malo simo, malo tamo. To ovisi o predsjedniku Miškoviću i Upravi kluba.

Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju na SP-u gledajte na Voyo i RTL Kockici. Prvenstvo u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj započeo je 29. studenog i trajat će do 17. prosinca. Budite uz Kraljice šoka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo