JUBILARNI STOTI / Sopić i Karoglan najavili Jadranski derbi, slažu se oko jedne stvari: 'Ova utakmica neće riješiti pitanje prvaka'

Image
Foto: PIXSELL

Bit će to jubilarni stoti Jadranski derbi otkako je hrvatske samostalnosti

26.1.2024.
16:48
PIXSELL
VOYO logo

Hajduk i Rijeka u nedjelju će zaključiti 20. kolo HNL-a. Neovisno o ishodu utakmice Istre i Dinama, Jadranski derbi bit će okršaj trenutno prvoplasirane i drugoplasirane momčadi prvenstva, stoga je ulog te utakmice itekako velik.

Image
PITAMO VAS /

Klopp je svojom odlukom potresao nogometni svijet: Tko će ga naslijediti na klupi?

Image
PITAMO VAS /

Klopp je svojom odlukom potresao nogometni svijet: Tko će ga naslijediti na klupi?

Iako je to službeno prvo kolo proljetnog dijela prvenstva, Rijeka je sezonu nastavila u srijedu pobjedom u Gorici u sklopu zaostale utakmice 4. kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''O utakmici ne treba previše pričati, sam pogled na ljestvicu dovoljno govori. Igraju prva i druga momčad lige pred punim Poljudom. Ovaj derbi kao i svaki drugi HNL susret nosi tri boda. Ova utakmica neće riješiti pitanje prvaka, kako god završila, jer stvarno ima još puno utakmica do kraja. Izaći ćemo s gardom kakav krasi Rijeku od početka sezone i vjerujemo u pozitivan ishod'', najavio je strateg kluba s Kvarnera, Željko Sopić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, rekao je kako u Splitu vrlo vjerojatno neće moći računati na Emira Dilavera, dok će Matej Mitrović u trenažni proces ući tek u tjednu nakon derbija.

Dijele isto mišljenje

Mislav Karoglan dijeli mišljenje sa Sopićem: ''Ništa ova utakmica neće riješiti. Ovo je tek prvi od 17 koraka. Nismo još ni Europu osigurali. Stalno pričam koliko je Rijeka legitiman kandidat za titulu. Ovo je troboj i to će biti do kraja'', kazao je strateg Splićana i poručio kako derbi odlučuju nijanse i da je potrebno biti hladne glave kako bi ostvarili uspješan rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanje u momčadi Hajduka je dobro, izostaje samo Ferro, a Karoglan tvrdi kako ima tek jednu dilemu oko početnog sastava.

U prva dva Jadranska derbija ove sezone oba puta slavio je domaćin identičnim rezultatom, 1-0. U slučaju pobjede Hajduka ili neriješenog rezultata neće doći do promjene na vrhu, no uspiju li Sopićevi izabranici doći do sva tri boda preuzet će prvo mjesto prvenstvene ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napete i atraktivne utakmice Europskog prvenstva gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo