ŠOKANTNA SAZNANJA KRVAVOG NAVIJAČKOG SUKOBA: / Snimke pokazale noćnu moru; 'Bio je to kaos...'

Image
Foto: Screenshot

Riječ je o dvojici navijača Osijeka koji su ozlijeđeni nožem

3.8.2018.
7:10
Screenshot
VOYO logo

Trebala je to biti lijepa nogometna večer, a sve se pretvorilo u ružnu priču s umalo tragičnim posljedicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRVAVE SCENE U GLASGOWU: Brutalna makljaža navijača Osijeka i Rangersa, dvojica Hrvata izbodena

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva navijača Osijeka zadobila ubodne ozljede

U Glasgowu, nedaleko od Ibroxa, sinoć oko 20 sati po hrvatskom vremenu, zabilježena je masovna tučnjava Rangersovih i Osijekovih navijača. Žestoka tučnjava dogodila se 40-ak minuta prije početka utakmice. Glas-slavonije.hr javlja kako je sukob bio kratak, ali silovit. Dva navijača Osijeka zadobila su ubodne ozljede. Do sukoba je, navodi se, došlo kada su navijači krenuli prema stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Glasgow došlo stotinjak pripadnika Kohorte

Nogometaše Osijeka u Glasgow je dopratilo stotinjak navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škotski mediji javili su kako je više osoba hospitalizirano zbog ubodnih rana. Došlo je do kratkotrajnog, ali žestokog navijačkog okršaja u kojem su napadnuti navijači Osijeka, a prema neslužbenim informacijama, bilo je i teže ozlijeđenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o dvojici navijača Osijeka koji su zadobili ozljede od uboda nožem. Osječani su, neslužbeno su doznali u Glasu Slavonije, završili u bolnici i izvan su životne opasnosti. Tabloid Schotish Sun objavio je amaterske snimke sukoba na ulicama, letjele su boce, bilo je palica i baklji, a škotska policija dugo je odbijala ponuditi prave informacije o tim kaotičnim scenama jer navode kako "navijački incidenti obrađuju po posebnoj proceduri", kako piše spomenuti slavonski medij...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škotski Heraldscotland: 'Dvije osobe izbodene'

"Heraldscotland" također javlja kako su dvije osobe izbodene, ali ne navode identitet i pripadnost grupi. Najčitaniji engleski tabloid The Sun piše kako je uoči utakmice došlo do žestokog okršaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vozači su bili šokirani viđenim. Gledali su kako na gradskom raskrižju jednu osobu doslovno cipelare na podu, piše The Sun.

Snimke uhvatile i arhivirale noćnu moru

"Snimke su uhvatile i arhivirale noćnu moru, užasne scene nasilja na Paisley Road Westu samo pola sata prije početka igre, budući da se sve dogodilo na čvorištu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah su se na poprištu sukoba pojavile policija i hitna pomoć. Izvor je za The Sun rekao kako su ozlijeđeni odmah prevezeni u hitnu pomoć. Policija je potvrdila malo kasnije kako su dva muškarca izbodena usred kaosa, ističe britanski medij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dvojica muškaraca, u dobi od 24 i 40 godina, odvezena su do Sveučilišne bolnice Queen Elizabeth, specijaliziranu za liječenje ubodnih rana. Medicinski djelatnici opisuju njihove zdravstvene uvjete kao stabilne", stoji u tekstu The Suna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međusobnom fizičkom obračunu sudjelovalo je barem stotinjak navijača obaju klubova. Policija je utvrdila da se u tučnjavi koristilo kamenje, kao i staklene boce, baklje...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok policijske jedinice nisu primirile nerede, uznemireni građani nekoliko su minuta svjedočili neviđenom kaosu, napadu navijača, gađanju svim i svačim, a u jednom trenutku u zraku se našao i helikopter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjedoci na društvenim mrežama okrivili Kohortu

Svjedoci su na društvenim mrežama Kohortu okrivili i označili odgovornom za remećenje javnog reda i mira. Još prije te informacije, na društvenim se mrežama pojavila informacija kako je "Green Brigade", pogrupa navijača Celtica, napala navijače Rangersa i Osijeka, što je manje vjerojatno.

https://pbs.twimg.com/media/DjnZVjSX4AE0MUU.jpg
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Glasgow doputovalo stotinjak slavonskih navijača

Prema policijskim izvješćima, u Glasgow je doputovalo stotinjak pripadnika Kohorte.

"Huligani su se pojavili niotkud i na prepad su napali Rangersove navijače. Moj se muž, nažalost, našao u tim neredima", požalila se jedna gospođa na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vatra, boce, kamenje i puno policije i nasilja'

"Masovna tučnjava pred Ibroxom. Vatra, boce, kamenje i puno policije i nasilja. Bilo je masivno i žestoko", napisao je jedan šokirani očevidac nasilnih događaja, dok poznati Sky News ističe:

"Eruptiralo je nasilje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski mediji nadalje javljaju: "Žestoki neredi u blizini Ibroxa". Ugledni britanski BBC izvještava kako su muškarci ozbiljno ozlijeđeni. .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svu sreću, navijači bi trebali biti dobro. Izvan su životne opasnosti, to je najvažnije. No, ono što zaprepaštava je saznanje, poražavajuća stvarnost, surovost pomračenih ljudskih umova da netko na nekog poteže nož ili, ne dao Bog, nešto još gore, a sve zbog - nogometa!

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo