ŠOKANTNA ISPOVIJEST ZVIJEZDE: / 'Da nisam nogometaš, bio bih ubojica'

Image
Foto: AFP, FABRICE COFFRINI

Veznjak milanskog Intera Felipe Melo uvjeren je da ga je nogometni talent izbavio iz ralja kriminala kojem bi se vjerojatno prepustio da je ostao u rodnom Brazilu.

26.4.2016.
12:09
AFP, FABRICE COFFRINI
VOYO logo

Melo je izgradio uspješnu karijeru u Europu, igrajući za Fiorentinu, Juventus, Galatasaray i danas Inter, a dogurao je i do brazilske reprezentacije s kojom je nastupio na Svjetskom prvenstvu 2010. Ali da nije nogometaš, Melo je uvjeren da bi mu život otišao u sasvim drugačijem smjeru.

Odrastanje u faveli

"Nogomet je bio ključan u mome životu. Da nisam postao nogometaš, bio bih ubojica. Odrastao sam u jednoj od najopasnijih favela u zemlji. Oko mene je bilo puno droge i oružja. Ponekad bih otišao na trening, a kad sam se vratio, netko od mojih prijatelja je bio mrtav. Morao sam birati između nogometa i života kriminalca. Srećom, izabrao sam nogomet i drugačiji način života", ispričao je suigrač naših Ivana Perišića i Marcela Brozovića za Sky.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Život u siromaštvu izgradio gaje u boljeg čovjeka, smatra Melo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj otac je često morao raditi dvostruke smjene da bi nas podigao, a ja sam se puno toga morao odreći. Tek sam nedavno počeo shvaćati koliko su ta odricanja bila važna. Bez njih ne bih bio ovdje gdje sam danas", zaključio je Brazilac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo