ŠOKANTAN PODATAK: / Louis Van Gaal baca u očaj klub, navijače i obitelj Glazer

Image

Da nizozemski stručnjak Louis Van Gaal jako loše utječe na Manchester United, dokazuje i podatak da su vrijednosti dionica kluba pale ukupno za više od 1 milijarde američkih dolara od 24.

25.3.2016.
19:47
VOYO logo

I dok pobjeda nad gradskim rivalom Manchester Cityjem 5:1 u 31. kolu Premier lige daje nadu Unitedu da do kraja sezone može uhvatiti kvalifikacije za Ligu prvaka, investitorima u klubu ipak treba malo više od jedne pobjede kako bi bili sigurni da su Van Gaal i klub na pravim stazama, ističe britanski The Sun.

Image
DOMAGOJ VIDA ISPAO: /

Bogati Manchester City ostvario povijesni uspjeh

Image
DOMAGOJ VIDA ISPAO: /

Bogati Manchester City ostvario povijesni uspjeh

Čitavo bogatstvo utrošeno u pojačanja, a nema rezultata

Jer, crvenim vragovima ne ide samo loše na rezultatskom planu, nego i na financijskom. Louis Van Gaal nikako ne radi dobar posao na Old Traffordu. U pojačanja je utrošeno oko 300 milijuna funti u posljednjih godinu i osam mjeseci, a Manchester i dalje igra loše i titula prvaka Engleske se čini kao daleki san.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP/OLI SCARFF

Uz to, cijene dionica kluba na new yorškoj burzi su pale za za više od 1 milijarde dolara, zbog čega se u obitelji Glazer hvataju za glavu.

Dionice padaju iz dana u dan

Na dan kad je Van Gaal sjeo na klupu Uniteda, cijena dionice kluba iznosila je 19,58 dolara, u srijedu je iznosila 13,64 dolara, da bi u četvrtak pala na 13,33 dolara. To dovoljno govori koliko se dionice srozavaju na štetu Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga su investitori vrlo nervozni i sve više prodavaju svoje dionice. Za sve su krivi rezultati kluba zbog čega United sve više ima loš imidž u nogometnom svijetu.

U lov na Ligu prvaka

Trenutno su crveni vragovi šesti na ljestvici Premiershipa s 50 bodova. Uz to, po drugi puta u posljednjih tri godine crveni vragovi su ispali iz Lige prvaka, a nedavno su u osmini finala ispali i iz Europske lige od Liverpoola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Loši rezultati i pogreške na travnjaku itekako mogu biti skupe za korisnike dionica. Primjerice, 2015. godine prihodi od TV prava su pali za 30 milijuna funti jer se United nije uspio kvalificirati u Ligu prvaka. Ova godina je bila nešto bolja, ali ako se United ovoga ljeta ne uspije plasirati u Ligu prvaka, loš trend pada će se nastaviti", kazao je Laith Khalaf, analitičar za tržište dionica, piše Daily Mail.

Ronaldova i Fergusonova era bile su nešto sasvim drugo

Kad su u klubu bili Cristiano Ronaldo i Alex Ferguson, trend dionica je bio u porastu. Odlaskom Fergusona i dolaskom, prvo Davida Moyesa, a potom i Van Gaala, počeo je padati i još se nije dogodilo da su se dionice vratile svojim vrijednostima koje su imale u erama Ronalda i Alexa Fergusona. Stoga, i ovo je jedan od razloga zašto je Van Gaal blizu odlaska s klupe crvenih vragova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo