ŠOK ZA NEYMARA I PSG: / Komplicira se najveći transfer u povijesti, vodstvo španjolske lige odbilo prihvatiti 222 milijuna eura

Image
Foto: AFP, LLUIS GENE

Iako se činilo da je Neymayov transfer iz Barcelone u PSG samo pitanje formalnosti vodstvo La Lige potrudilo Francuzima zakomplicirati posao.

3.8.2017.
13:01
AFP, LLUIS GENE
VOYO logo

Naime, Marca je objavila da je Neymarov odvjetnik Juan de Dios Crespo u četvrtak došao u ured španjolske lige kako bi uplatio 222 milijuna eura, ali ga je čelnik La Lige Javier Tebas odbio.

Cadena Cope i Mundo Deportivo navode da je na račun lige uplaćen cjelokupan iznos, ali da vodstvo odbija potvrditi transfer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilac je prošlog listopada potpisao novi ugovor u kojem stoji stavka da može nasputiti Barcelnu ako neki klub plati odštetnu klauzulu. Unatoč tomu čelnik La Lige Javier Tebas odbija prihvatiti činjenicu da će Španjolsku napustiti jedan od najpopularnijih igrača na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On, naime, smatra da francuski doprvak ne može izdvojiti toliku svotu novaca, a da pri tome ne prekrši pravilo financijskog fair playa. O tome je progovorio prije nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Žalit ćemo se Uefi, a ako nas budu ignorirali ići ćemo na Sportski arbitražni sud u Švicarskoj (CAS), ali i u Bruxelles. Također, možda ćemo se žaliti i pred sudovima u Francuskoj i Španjolskoj”.

Potvrdio je to potom u razgovoru za AS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što sada?

"Žalba je spremna i s njom idemo pred Uefu, Eurpsku uniju, švicarski sud i pred sve druge nadležne sudove. U osnovi namjeravamo prokazati nepoštenu konkurenciju od strane klubova koje podupire državni kapital. Kod PSG-a se radi o čistom fniancijskom dopingu. Njihovi računi pokazuju da imaju veće komercijalne prihode od Real Madrida i Manchester Uniteda, što govori da je njihov brend vrjedniji nego od ta dva kluba. No, to je nemoguće. Ako Uefa ne reagira odmah ćemo iznijeti sve dokaze. To za sada nismo napravili jer smo mislili da će Uefa osigurati da se poštuje pravilo FFP i da će izbjeći ovakve financijske dopinge", poručio je Tebas te je potvrdio na neće primiti novac iza kojeg stoji Katar.

"Nećemo primiti novac od klubava poput PSG-a", jasan je čelnik La Lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Uefe su ovog tjedna poručili da nisu zaprimili nikakvu pritužbu te da PSG mora poštivati pravilo financjjskog fair playa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U tri godine ne smiju poslovati s gubitkom većim do 30 milijuna eura. Teško je procijenti trenutačnu situaciju jer ne znamo kakvi su planovi kluba".

Ovo će će vjerojatno usporiti transfer, ali teško da će ga blokirati ga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG i Neymar sada mogu zatražiti od Fife da reagira jer ne postoji pravni temelje za ovakvu odluku La Lige.

Marca piše kako se Brazilac i njegovi pravni savjetnici namjeravaju tražeći privremeni transfer u PSG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo