Šok za legendu: 'Pa nema on 37 godina, nego 38 i tri mjeseca!'

Karijera legende hrvatskih nogometnih travnjaka Davora Vugrinca najvjerojatnije je završena i to na šokantan način za samog igrača.

3.7.2013.
15:17
VOYO logo

Zašto ste otpisali Davora Vugrinca? Bez obzira na 37 godina na leđima, najbolji je strijelac HNL-a svih vremena. Zar vam nije mogao još pomoći? Pa nema on 37 godina, nego 38 i tri mjeseca! Rođen je u trećem mjesecu. A drugo, trebam igrača za cijelu utakmicu, ne trebam igrača za 10 minuta, bez obzira o kome se radilo. Imam poštovanje prema Vugrincu i njegovoj karijeri, međutim to je tako u nogometu. Dolaze mlađi, brži, ja sam se opredijelio za mlađe, te sada imamo najstarijeg igrača od 26 godina, što pokazuje u kojem smjeru idemo.

Zar je moguće da Vugrinec više nije igrač koji može ući na pola sata i pridonijeti momčadi, pa samo da stoji na 30 metara i šutira po golu... Uostalom, prošle je sezone zabio osam golova A tko će vam to više igrati da stoji? Tko? Ovo je ozbiljna liga, da je to još liga 16 klubova, pa ajde nekako, ali liga od 10 klubova će biti ozbiljna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko ga je istisnuo? A došao je Matoš iz Cibalije.

Jeste li pričali s Vugrincem, objasnili mu situaciju? Kako je to prihvatio, je li ga pogodilo? Ma je, je. Rekao sam mu, kako ne. Ja sam sve igrače već zvao i rekao sam im da ih ne vidim tu. I njemu sam rekao: 'Deset minuta nije niti tebi niti meni.' Razumijete? To je tako, on se složio s tim i rekao: 'Dobro, vi ste tako odlučili.' I ništa drugo. A nije ga pogodilo, ima on dugu karijeru, nije prvi put da mu netko tako kaže...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/DSY7qYxKFiM

Ali je vjerojatno posljednji. A slušajte, znate koliko je ovo mirna sredina. I njima u klubu je bilo teško to prihvatiti. Ali ja sam to njima objasnio s igračke i klupske strane, za perspektivu kluba. Jer što će sad tu igrači koji će igrati 10 minuta ili pola sata, to je lako ako netko ima 19 godina, ali ako ima 38 godina... Možda bi otišao već u devetom mjesecu kad bi vidio da neće igrati i ja sam im svima pošteno rekao: 'Momci, tražite si klub, niste u kadru, nemate 19 godina pa da možete čekati.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako ocjenjujete snagu ostalih klubova, dobro su se ekipirali i Dinamo, i Split, i Rijeka... Teško je sada govoriti, to će pokazati nekoliko prvih kola. Pojačali su se i Rijeka, i Split, i Dinamo, ali kad se istrči na teren, to može biti sasvim nešto drugo. Vjerujem da će prvenstvo biti dosta interesantno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo