ŠOK U OSIJEKU / Saznao što mu se sprema i 'pobjegao' iz kluba

Nogometni klub Osijek doživio je veliki udarac.

8.4.2015.
18:25
VOYO logo

Dolaskom Ive Šuška na kormilo Osijeka u veljači ove godine, navijači ovog jedinog slavonskog prvoligaškog kluba očekivali su kako će konačno sunce zablistati nad Gradskim vrtom. No, prevarili su se. Iako je Osijek u sljedeća tri kola pod vodstvom Šuška ostvario dvije pobjede protiv Splita i Zagreba (obje utakmice završile su s 4:0), uz domaći remi protiv Dinama (1:1), slavonska kola su ponovno krenula nizbrdo, i to već protiv Hajduka u 24. kolu (poraz 0:1) kad je bilo vidljivo da se neke rupe u momčadi teško mogu pokrpati.

Nakon Bijelih, Osijek je u sljedećem kolu doživio poraz od Istre 1961 rezultatom 1:0, da bi protiv Rijeke na svom stadionu izvukao remi 0:0. No, pravi udarac došao je prošloga vikenda kada je Slaven Belupo slavio nad Bijelo plavima s 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novim porazom Osijek je učvrstio posljednje mjesto prvoligaške ljestvice s 23 boda, dva manje od Istre 1961, i osmoplasiranog Zadra s 26. Neka tmurna vremena zavladala su Gradskim vrtom, i a novi udarac došao je tijekom srijede. Predsjednik Osijeka Slobodan Tolj podnio je ostavku na funkciju u klubu, a sve je objašnjeno u priopćenju kojeg prenosimo u cijelosti:

"Kasno sinoć sam dobio informaciju, a ponovljena mi je i jutros od mojih stranačkih kolega iz HDZ-a, da će gradonačelnik Ivan Vrkić zatražiti moju smjenu u Upravi Vodovoda. To je povod i razlog moje odluke da se povučem s čelne funkciju u NK Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, ukoliko institucionalno nemam „težinu“ u kolektivu i najvećoj gradskoj tvrtki koja je u svojoj djelatnosti među najboljima u Hrvatskoj, onda je deplasirano nastaviti obnašati funkciju koju imam i u Klubu. Naime, ne želim mu biti ni u kojem smislu opterećenje i kočnica. Poštujem gradonačelnikovu odluku, on naravno ima pravo birati suradnike i vjerujem da u svojim razmišljanjima i planovima ima osobu koja će se prihvatiti posla na dobrobit Nogometnog kluba Osijek i rješavati probleme koji su se godinama gomilali.

Upoznao sam kolege u Nadzornom odboru našeg prvoligaša sa svojom odlukom i zamolio ih da nastave raditi i postupati u interesu Kluba koji bi trebao biti iznad svih nas. Svima im se ovom prigodom zahvaljujem, kao i igračima, trenerima, cjelokupnoj radnoj zajednici, našim vjernim navijačima, posebice Kohorti, kao i medijima na korektnoj suradnji i praćenju svega što smo zajednički radili i stvarali. Nadam se da će svi sa istim žarom nastaviti djelovati u korist NK Osijeka kako bi on sačuvao prvoligaški status, uz sanaciju svima dobro poznatih problema s kojima je duže vrijeme suočen", priopćio je Tolj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek se tako, uz rezultatsku, našao i u kadrovskoj krizi dva dana uoči gostovanja kod Lokomotive u Kranjčevićevoj (petak, 18:00), u utakmici koja bi itekako mogla odrediti sudbinu ovog, uz Dinamo, Hajduk i Rijeku jedinog prvoligaša koji sudjeluje u prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi od njezinog osnutka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo