SOK U KAZALISTU SNOVA / 'Sramota, apsolutna sramota! Spustili su oruzje'

Arsenalova 2:1 pobjeda protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu u sinocnjoj cetvrtfinalnoj utakmici FA Cupa sokirala je navijace Crvenih vragova.

10.3.2015.
9:57
VOYO logo

Bivsi kapetan Crvenih vragova komentirao je utakmicu za BBC u ulozi strucnog sukomentatora, a posebno je kritican bio spram Antonija Valencije, krivca za oba primljena gola, te Daleya Blinda.

"Obrana je na trenutke preotvorena. Blind i Valencia bili su apsolutno sramotni. Napravili su skolske pogreske koje su kostale momcad. Ako Arsenalu date takvu slobodu, s obzirom na kvalitetu koju imaju, dogodit ce se upravo ovo. Bilo je prelako, sokantno. Sramotno, apsolutno sramotno", rekao je Keane, koji je poznat po tome da bez dlake na jeziku kritizira svoj bivsi klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sok je tim veci sto je pobjednicki gol za Topnike zabio Danny Welbeck, igrac kojeg je trener Manchester Uniteda Louis van Gaal odbacio na pocetku sezone. Welbeck je burno proslavio pobjednicki gol pred 9.000 navijaca Arsenala koliko ih je doputovalo na tribine Old Trafforda.

"Takve se stvari u nogometu dogadaju, ali bilo je iznenadenje sto ga je Wenger stavio u tu poziciju", rekao je Van Gaal, aludirajuci na cinjenicu da je Welbeck neocekivano zapoceo susret ispred Oliviera Girouda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je veliko razocaranje jer smo poklonili pobjedu Arsenalu. Igraci su razocarani jer znaju da je sve moglo biti drugacije".

Manchesteru svakako nije pomoglo niti iskljucenje Angela di Marije u drugom poluvremenu zbog odgurivanja suca Michaela Olivera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.dailymotion.com/embed/video/x2j2yxo

"Di Maria zna da ne smije dirati suca. To nije bilo prepametno od njega. Nema nikakvo opravdanje za crveni karton. Nije lako kontrolirati emocije u ovakvim utakmicama, ali spomenuo sam mu prije utakmice da se crveni kartoni u derbijima lako dijele", zakljucio je nizozemski strateg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zelimo igrati u svakom natjecanju, a ova pobjeda nam dize mora za kup, prvenstvo i gostujucu utakmicu Lige prvaka protiv Monaca. Igrali smo na visokom nivou i zbog toga sam zadovoljan", objasnio je trener Arsenala Arsene Wenger.

Potom je Francuz objasnio zasto se odlucio u momcad staviti Welbecka ispred Girouda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislio sam da bi mogli trebati kontranapade pa sam se odlucio za njega. Odigrao je sjajnu utakmicu. Pokazao je veliku mentalnu snagu jer se nije uvijek lako nositi se s pritiskom u utakmicama protiv bivsih klubova."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo