ŠOK NA POLJUDU, HAJDUK - RUDEŠ 2-3: / Zadnja momčad HNL-a iznenadila Splićane okrenuvši 0-2 u pobjedu

Image
Foto: PIXSELL

U utakmici 15. kola Prve HNL Rudeš je senzacionalno pobijedio Hajduk na Poljudu sa 3-2 (0-2), dok je u drugom susretu dana Istra 1961 također kao gost svladala Cibaliju sa 4-1 (3-0).

4.11.2017.
20:50
PIXSELL
VOYO logo

Hajduk je očekivano krenuo u susret protiv Rudeša i nakon 20-ak minuta vodio sa 2-0 golovima Borje Lopeza (15) i Ohandze (21), no potom je splitski sastav propustio nekoliko izglednih situacija za povećanje prednosti i rješavanje susreta, a to mu se osvetilo u nastavku. Entrena je svojim prvim golom u 61. minuti smanjio na 2-1, a nakon što je Teklić u 67. promašio stopostotnu šansu za 3-1, uslijedila je kazna jer je Budimir u 69. izjednačio na 2-2. Do kraja dvoboja igralo se potpuno otvoreno, a na kraju je u takvoj igri do pobjedničkog pogotka stigao Rudeš, a svoj drugi gol Entrena je postigao u 88. minuti.

Rudeš je ostao posljednji, ali sada ima 11 bodova, odnosno dva manje od Istre 1961 i Cibalije, dok je Hajduk ostao četvrti sa 25 bodova, koliko ima i treća Rijeka koja ima utakmicu manje. Na vrhu je Dinamo sa 34 boda, dok drugi Osijek ima 27.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAJDUK – RUDEŠ 2-3

90+4. minuta: KRAJ UTAKMICE, RUDEŠ JE POBIJEDIO 3-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90. minuta: Igrat će se još četiri minute sudačke nadoknade vremena!

89. minuta: GOOOOL! Potpuni preokret na Poljudu, Rudeš koji je bio dva gola u zaostatku sada vodi 3-2 - strijelac je Entrena na dodavanje Budimira s desne strane!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87. minuta: Zabili su nogometaši Rudeša novi pogodak, no opravdano je on poništen zbog nedozvoljene pozicije neduđenog strijelca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85. minuta: Pred poljudskom momčadi još je nekih pet minuta da pokušaju stići do pobjede, pred gostima da zadrže bod ili naprave potpuni preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75. minuta: Petnaestak minuta još će trajati utakmica u Splitu, susret u kojem je Hajduk imao prednost 2-0 i, činilo se, sigurno preuzimao drugo mjesto ljestvice, ali i u kojem domaći igrači nakon izjednačenja mogu čuti samo zviždanje okupljenih na tribinama.

70. minuta: Splićani su u šoku! Rudeš je imao sjajnu priliku za potpuni preokret, no Stipica je bio na visini zadatka u situaciji protiv Lulića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Poljudu se čuju samo zvižduci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69. minuta: GOOOOOOL! Rezultat je izjednačen na 2-2. Kamenar je odlično uposlio Budimira, on na travnjak bacio Stipicu i pogodio za izjednačenje na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63. minuta: Kraći prekid na Poljudu zbog bačenih baklji na travnjak.

61. minuta: GOOOOOL! Rudeš smanjuje na 1-2. U trenucima kada se čekalo koji će od Hajdukovih pokušaja povisiti rezultat, ukazala se kontra Rudeša i Entrena koji pogađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58. minuta: Teklić je okušao udarac s više od 20 metara. Zamalo iznad grede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52. minuta: Hajduk i dalje stišće, traži povećanje prednosti. Pokušali su Fomitschow i Erceg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46. minuta: Započelo je drugo poluvrijeme.

45. minuta: Kraj poluvremena!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je uputio ukupno četiri udarca, od čega tri u okvir gostujućeg gola. Rudeš je imao samo jedan pokušaj, ne i u okvir. Posjed lopte 64-36% u korist domaćina na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40. minuta: I dalje se uglavnom sve odvija na polovicu na kojoj se Rudeš brani, a Hajduk napada. Rezultat je i dalje 2-0.

31. minuta: Trebalo je više od pola sata igre pa da se spomene i šansa Rudeša na Poljudu. Budimir kasni u uklizavanju na dodavanje Entrene s lijeve strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21. minuta: GOOOOOL! Hajduk je povisio na 2-0 preko Ohandze. Sjajno je primio Ohandza jednu okomitu loptu Ercega, othrvao se u duelu sa Glauderom i poslao loptu u desni dio Čondrićeve mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15. minuta: GOOOOL! Hajduk vodi 1-0. Ubacivanje s lijeve strane sjajno je primio Savvas na drugoj vratnici i kad se činilo da će puknuti prema golu, on je prizemnom loptom u sredini šesnaesterca sjajno uposlio Lopeza koji pogađa za uvodnu prednost domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14. minuta: Pokušao je ponovno Ohandza stići do pogotka, no sve je prošlo bez veće drame za Čondrića.

8. minuta: Prva prilika za promjenu rezultata. Mesarić je izgubio loptu na 20-ak metara od svog gola, Ohandza odmah silovito tukao, ali uz lijevu vratnicu gostujućeg gola.

5. minuta: Igra se cijelo vrijeme na polovici koja pripada gostujućoj momčadi. Konkretnijih prilika zasad ipak nije bilo

1. minuta: Utakmica je započela!

0' - Sve je spremno za početak utakmice.

0' - Stigle su službene potvrde udarnih momčadi klubova:

Okršaj ideja dvojice španjolskih trenera za obojicu je od velikog značaja. Inaki Alonso i Rudeš traže bod(ove) kojima bi s posljednjeg mjesta ljestvice uhvatili priključak za Istrom i Cibalijom dok Joan Carrillo i Hajduk moraju do troboda žele li ostati u utrci za vodećim momčadima prvenstva. S četvrte pozicije ljestvice gledaju kako je vodeći Dinamo odmaknuo na devet bodova prednosti, svaka sljedeća utakmica ispit je i za šefa struke i samu momčad...

"Znam da će oni igrati zatvoreno, respektiram njihovog trenera Alonsa i njihovu filozofiju igre, ali mi ovisimo samo o sebi i o nogometu koji ćemo kreirati. U Koprivnici je Almeida u jednom duelu osjetio bol u leđima, malo je ukočen i sada je u procesu oporavka. Nadamo se da će se oporaviti u reprezentativnoj stanci. Vraćaju nam se kartonirani Kožulj i Teklić, ozlijeđeni Juranović, Savvas i Nižić, tako da imamo dobru momčad na raspolaganju", najavio je Carrillo utakmicu koja slijedi.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo