SMJENA GENERACIJE - JOŠ JEDAN SREBRNI VATRENI REKAO ZBOGOM: / I Suba napušta reprezentaciju

Image
Foto: AFP

Hrvatska nogometna reprezentacija nalazi se na smjeni generacija

15.8.2018.
11:50
AFP
VOYO logo

Nastavlja se niz igrača članova srebrne generacije Vatrenih koji se opraštaju od reprezentacije nakon povijesnog uspjeha na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Nakon Vedrana Ćorluke i Marija Mandžukića, oproštaj je najavio i prvi vratar reprezentacije, Danijel Subašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastup u finalu Mundijala protiv Francuske bit će posljednji za trenutno prvog vratara Vatrenih, koji je napunio 33 godine, a prvi izbor je od Svjetskog prvenstva u Brazilu, kada se umirovio Stipe Pletikosa. Subašić je debitirao još tamo 2009., a za Hrvatsku je ukupno upisao 44 nastupa.

Za 33-godišnjeg Zadranina seniorski reprezentativni put započeo je još 2009. godine nastupom u prijateljskom dvoboju protiv reprezentacije Lihtenštajna u Vinkovcima, a natjecateljski debi imao je 2014. godine u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo protiv Malte, nakon što se od reprezentacije oprostio Stipe Pletikosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi vratar na dva velika natjecanja

Subašić je bio prvi vratar "Vatrenih" na dva velika natjecanja, na Europskom prvenstvu 2016. u Francuskoj te na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje su njegove obrane bile ključne u ostvarenju najvećeg uspjeha u povijesti hrvatskog nogometa. U osmini finala protiv Danske obranio je čak tri jedanaesterca u raspucavanju za plasman u četvrtfinale. Protiv Rusije je izašao kao pobjednik u dvoboju s dvojicom domaćih izvođača jedanaesteraca, dok je u polufinalnom okršaju s Englezima, sjajnom intervencijom u prvom poluvremenu spriječio najboljeg strijelca SP-a Harryja Kanea da Engleskoj donese vodstvo od 2-0.

Nastup u finalu Svjetskog prvenstva bila je kruna njegove karijere i 44. nastup u dresu "Vatrenih".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo