SLUČAJ SVASTIKA: / Policija saznala nove detalje, Vrbanović sve demantira

Image
Foto: PIXSELL, Ivo Cagalj
17.6.2015.
18:47
PIXSELL, Ivo Cagalj
VOYO logo

"Nismo znali. Dva dana ranije bio sam tamo, bilo je još stotinjak ljudi, održani su treninzi obje reprezentacije, bili su nazočni mediji, službene osobe iz Uefe... Na dan utakmice održan je u 10 sati organizacijski miting, delegat i suci obišli su teren, i kukasti križ nije bio vidljiv. Tek na početku utakmice obavijestili su me da se vidi taj znak na terenu", kazao je Vrbanović, piše Večernji list.

Vrbanović je potom dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma da smo znali za postojanje svastike na igralištu, mi bismo u tišini odmah s ljudima iz operative dogovorili da se to pokosi ili bismospaljivanjem dijela trave od kukastoga križa napravili kvadrat. To se napravi za sekundu".

Siniša Poljak tvrdi kako su u HNS-u sve znali

Večernji dalje piše kako je tijekom utorka na policijsko ispitivanje bio priveden Siniša Poljak, koji je istražiteljima kazao kako je 3 minute prije početka utakmice nekome iz HNS-a dojavio da je na terenu svastika. Vrbanović demantira tu tvrdnju, te se ograđuje od toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi smo skrenuli u krivu ulicu. Pa ne mislite valjda da bismo mi skrili jednu tako vidljivu i groznu činjenicu!? Da je delegat za to znao, ne bi dopustio da se utakmica igra ili bi je prekinuo. Delegat je to saznao tijekom prvog poluvremena, a u poluvremenu smo, uz njegovu suglasnost, dogovorili intervenciju, pa je vidljivost toga znaka u nastavku utakmice bila smanjena", jasan je direktor HNS-a.

'Ma dajte, molim vas, ja HDZ!?'

Vrbanovića su rastužile neke stvari oko ovog poljudskog skandala koji je obišao svijet, i zbog kojeg je HNS na iglama jer mu prijeti drakonska kazna UEFA-e koja ima nultu toleranciju na rasizam, nacizam i rasističke ispade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rastužilo me što se ministar unutarnjih poslova poslužio političkom konotacijom toga događaja. Mislio sam da ćemo se zadržati na razini sporta. To je sad postalo prepucavanje, u kojemu smo mi jedine žrtve, na kraju svi udaraju po nama. Kao, mi smo sad HDZ. Ma dajte, molim vas, ja HDZ!? Prvo, nisam član nijedne stranke, ne zanimaju me političke opcije, nikad nisam bio angažiran i sad bi trebalo reći da sam ja pristaša HDZ-a koji skriva svastiku. Koja je to teorija da bismo mi to sakrili delegatu, stotinama ljudi? Koja bi bila moja skrivena namjera da vidim svastiku, a da ne reagiram?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo