SLOVENIJA SE DIGLA NA NOGE: / Dva asa odbijaju im nastupiti za reprezentaciju, pod upitnik se stavlja njihov odnos prema domovini

Image
Foto: AFP

U pitanju su velike zvijezde Luka Dončić i Jan Oblak

31.8.2018.
12:17
AFP
VOYO logo

Slovenski košarkaš Luka Dončić, koji je ove godine iz madridskog Reala prešao u američku NBA ligu i potpisao za Dallas Maverickse, odbio je poziv da nastupi za izabranu vrstu na predstojećim utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a slična je i priča s golmanom madridskog Atletica Janom Oblakom koji se još nije odazvao pozivu nogometnog izbornika Tomaža Kavčiča, što slovenska javnost i mediji propituju s aspekta odanosti državi u kojoj su rođeni i započeli karijeru.

Odnos prema domovini

Iako je lani osvojila po prvi put europski naslov, Slovenija za plasman na Svjetsko prvenstvo u košarci nema više realne šanse, no bole otkazi Dončića i još nekoliko lanjskih zlatnih košarkaša iako su razlozi koje navode različiti, piše u komentaru ljubljanski "Dnevnik".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Luka Dončić

Vrhunske sportaše profesionalce i njihove klubove koji žele zaštititi svoju visoku investiciju u njih može se razumjeti, ali je pitanje da sportske zvijezde tako pokazuju i svoj odnos prema domovini koja im je omogućila put prema zvijezdama, piše list.

Oblak i njegova 'ozljeda'

Izbornik slovenske reprezentacije Tomaž Kavčić predstavio je u srijedu popis igrača s kojima će slovenska vrsta odigrati prve dvije utakmice u okviru novoustanovljene Lige nacija protiv Bugarske i Cipra, te potvrdio da se vratar Atletica i jedan od najboljih svjetskih vratara Jan Oblak ne odaziva njegovim pozivima i da s njim ne uspijeva kontaktirati, što nije uspjelo niti predsjedniku slovenskog nogometnog saveza Radenku Mijatoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez (R) vies with Atletico Madrid's Slovenian goalkeeper Jan Oblak during the Spanish league football match FC Barcelona against Club Atletico de Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 04, 2018. / AFP PHOTO / Pau Barrena

Službeno, riječ je o ozljedi ramena, pa je potvrda o tome došla iz Oblakova kluba u kojemu on trenira i igra, pa mediji nagađaju da je u sukobu sa selektorom.

Problem oko vrpce?

Kako prenose, radi se o tome da Kavčič koji je zamijenio ranijeg izbornika Srečka Kataneca nije postavio za kapetana reprezentacije nakon što se od nje oprostio Boštjan Cesar madridsku i europsku zvijezdu iako je bio predložen nego je kapetansku traku dao dugogodišnjem braniču Bojanu Jokiću koji igra u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Kavčič je takve aluzije nazvao "naklapanjima" iako Oblak još nijednom nije nastupio za slovensku vrstu niti se odazvao na treninge nakon što je reprezentaciju preuzeo Kavčič.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo