HRVATSKA U OVOM TRENUTKU BEZ SP-A: / Na zadnjem smo mjestu, bod iz Kijeva bio bi dovoljan samo u ovim slučajevima

Image
Foto: PIXSELL/Wikipedia

Škotska nogometna reprezentacija odigrala je 2-2 na gostovanju kod Slovenije, time i izgubila svaku nadu, po peti put uzastopce, da će vidjeti Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

8.10.2017.
20:09
PIXSELL/Wikipedia
VOYO logo

Jasno, Hrvatska u Kijevu tek treba u ponedjeljak odraditi svoj dio posla u borbi za Mundijal. Čini se izglednim, Hrvatskoj, koja je trenutačno posljednjeplasirana u poretku momčadi koje zauzimaju drugo mjesto svojih ljestvica, što znači da ostaje bez dodatnih kvalifikacija, potrebna će biti tri boda iz sraza protiv Ukrajine.

Remi će odraditi posao u našu korist jedino ako Wales i Irska odigraju bez pobjednika s manjim brojem golova, jer iako imaju identičnu gol-razliku kao i Hrvati, Velšani imaju postignut pogodak više. Budu li na kraju kvalifikacija te brojke u potpunosti jednake odluka će se donijeti temeljem Fifinog fair-playa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga, ne baš izgledna opcija je ona da Grčka na svom terenu posrne protiv nejakog Gibraltara. Otvorilo bi to šanse reprezentaciji Bosne i Hercegovine u slučaju pobjede u Estoniji da zauzme drugo mjesto. No, Gibraltar u devet odigranih utakmica nema osvojen niti bod uz razliku pogodaka 3-43.

Postoji i ne baš realna mogućnost da Srbija upiše poraz od Gruzije kod kuće s barem dva pogotka razlike što bi ih gurnulo na drugo mjesto ljestvice skupine D. Hrvatska bi u tom slučaju imala bolju razliku pogodaka u borbi drugoplasiranih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve navedeno ide uz još jednu situaciju koja također nije baš realna, a to je da Island, vodeća momčad skupine i u kojoj je i Hrvatska, na svom terenu u posljednjem kolu ne pobijedi Kosovo. Hrvatska bi tada, u slučaju pobjede protiv Ukrajine, mogla i do izravnog plasmana na Mundijal, što isto vrijedi i za domaćina ogleda u Kijevu u slučaju pobjede protiv izabrane vrste Hrvatske.

Image
Foto: Screenshot/Wikipedia

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo