SLJEDEĆE SEZONE MOGLI BI SVRGNUTI 'MODRE' S TRONA: / Osijek krenuo u lov na Dinamovu zvijezdu. Žele navodno i Bjelicu

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Osijek je ove sezone igrao, uz Lokomotivu, najbolji nogomet u Prvoj HNL i to im je na koncu donijelo plasman u Europa ligu

28.7.2020.
11:38
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Premda su na samom kraju nekako upropastili možda i najbolju sezonu u novijoj povijesti, čini se da Osječane to nije previše pokolebalo i da su već krenuli u novu ofanzivu. Osijek je ove sezone igrao, uz Lokomotivu, najbolji nogomet u Prvoj HNL i to im je na koncu donijelo plasman u Europa ligu, a milimetar je nedostajao da uđu i u Ligu prvaka.

Dali su, između ostalog, najboljeg strijelca lige Mirka Marića, imaju ponajboljeg beka Igora Silvu, fantastičnog i nezamjenjivog bombardera Petra Bočkaja... Imaju stabilan i održiv sustav, zdravu financijsku situaciju i na koncu vrlo zanimljiv plan za sljedeću sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, već se piše o tome da Osijek želi za stalno dovesti beka Igora Silvu, koji je tamo na posudbi iz Olympiacosa. Klub je, isto tako, već otkupio vrlo dobrog Mervila Ndockyta od Getafea, a pojavila se priča, doduše samo kuloarska, da bi klupu Osijeka mogao preuzeti Nenad Bjelica. Za njegovu plaću će vjerojatno morati odvojiti oko milijun eura godišnje, a Bjelica je pak rekao kako nema ništa protiv ideje da se vrati u Osijek kao trener.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Lovro Majer

Lov na Majera

No, posljednja transfer-spekulacija mogla bi biti pravi ljetni hit Prve HNL, ako se ostvari dakako. Naime, Osijek navodno želi dovesti mladu Dinamovu zvijedzu Lovru Majera. Majer nije imao dobru sezonu u Dinamu, Bjelica ga nije previše koristio, a nakon njegova odlaska dobio je ponešto prilike, ali nekako se čini da baš i nije zadovoljio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo se, kako imamo prilike vidjeti, očito želi riješiti Majera i već se danima piše kako "modri" pregovaraju s Birminghamom oko njegova transfera. No, ta priča negdje zapinje pa se u licitaciju, navodno, uključio i Osijek.

"A kome ne bi dobro došao tako kvalitetan igrač!? Moram priznati, on je naša velika želja, a hoćemo li to moći realizirati, u ovom vam trenutku vam ne mogu reći", rekao je Petrović za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi tu vidimo isključivo jedan veliki problem, a to je Majerova odšteta. Mladi ofenzivac vrijedi 2.3 milijuna eura i teško da će ga Dinamo pustiti ispod te vrijednosti, a možda još i veće, i na koncu Osijeku bi to ipak moglo biti malo previše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo