POZNATI NAPADAČ ZGROZIO SVIJET: / 'Pričaju da sam ja donio koronu u svoj grad... Neću donirati ništa, to je moj novac'

Image
Foto: Profimedia

Brojni sportaši porijekla već tjednima pomažu kako god mogu svojim zemljama, milijunskim donacijama ili pozivima u pomoć

23.4.2020.
12:23
Profimedia
VOYO logo

Dok njegovi jednako imućni suigrači pomažu na sve način svojim zemljama u borni s koronavirusom, on jednostavno ne želi čuti za donacije i štoviše naglašava da svoj novac neće davati nikome te da će ga trošiti kako god želi. Slavni napadač i bivši igrač Reala, Cityja, Arsenala i Monaca, Emmanuel Adebayor svojim je posljednjim istupom zgrozio svijet.

Trenutno nastupa za paragvajsku Olimpiju, a od tamo je pobjegao u rodni Lome, glavni grad Togoa, gdje je morao provesti dva tjedna u karanteni. Njegova je zemlja, kao i većina afričkih zemalja teško pogođena virusom i ljudi umiru svakodnevno, a očekuje se i moguća katastrofa zbog lošeg financijskog stanja, zdravstvnog sustava i nestabilnosti zemalja Crnog kontinenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (L) celebrates after scoring Real's fourth goal with Real Madrid's Togolese forward Emmanuel Adebayor (C) and Real Madrid's Argentinian midfielder Angel di Maria (R) during the Spanish League football match Real Madrid against Getafe at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, on May 10, 2011. Real Mdrid won 4-0., Image: 93802946, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: JAVIER SORIANO / AFP / Profimedia

'Ne želim donirati'

Brojni sportaši afričkog porijekla već tjednima pomažu kako god mogu svojim zemljama, milijunskim donacijama ili pozivima u pomoć, ali Adebayor nije jedan od njih, on ne želi donirati niti jedan euro.

"Svi vi koji me napadate da ne doniram, u pravu ste, ne doniram i neću donirati. Radim ono što želim i jedem što želim. Znam da će biti puno onih koji će me zbog toga kritizirati, ali ja odlučujem što ću raditi sa svojim novcem", kazao je Adebayor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njegovoj se zemlji proširila glasina kako je baš on donio virus u Lome, a to ga je silno naljutilo.

"Znam da neki pričaju da sam ja doveo virus u Lome. To je tužno, ali ova je zemlja takva. Mogu me usporediti s Drogbom, mogu me usporediti s Eto'om, ali nažalost, ja nisam oni. Ja sam Emmanuel Sheyi Adebayor i uvijek ću raditi ono što želim ", poentirao je napadač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo