Slavni bosanski sportski komentator izveo novi šou za pamćenje!

Nastavlja se niz prijateljskih nogometnih utakmica, a još je jednom, nakon niza odličnih kvalifikacijskih nastupa za SP 2014. godine, odličnu partiju odradila Bosna i Hercegovina.

6.2.2013.
21:12
VOYO logo

U Ljubljani su bosanski nogometaši pobijedili s 3:0 uz odličnu partiju Romina nogometaša Miralema Pjanića, koji je postigao jedan, a asistirao kod preostala dva pogotka gostujuće reprezentacije.

Bosanci nisu skupo platili niti činjenicu što raspoložen pred suparničkim šesnaestercem nije bio njihov najbolji strijelac Edin Džeko. Preostala dva su gola postigli Vedad Ibišević i Muamer Svraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije da Slovenija nije napadala, no bili su domaći igrači potpuno indisponirani u samoj završnici i upisali uvjerljiv poraz koji je oduševio brojne navijače Bosne i Hercegovine na stadionu u Stožicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indisponiranost u komentatorskoj kabini je nadoknadio nadahnuti komentator utakmice Marijan Mijajlović koji se čak i ispričao gledateljima i Ibiševiću jer je prognozirao da će zabiti gol koju minutu ranije.

http://www.youtube.com/embed/QAE7SvcYEPM U Sevilli su se, pak, sastali Ukrajina i Norveška, a laku 2:0 pobjedu su odnijeli Ukrajinci pogocima Morozjuka u 17. i Jarmoljenka u 42. minuti. Ukrajina je od 84. minute igrala s igračem manje (isključenje Mandžuka), dok je četiri minute kasnije Norveška propustila barem postići počasni pogodak. Penal tada nije iskoristio Elyounoussi. http://www.youtube.com/embed/AoR6cML0pKE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Španjolske, aktualni svjetski i europski prvaci, svladali su Urugvaj s 3:1 u prijateljskom ogledu koji je odigran u Dohi. Pobijedila je Španjolska unatoč neigranju Xavija, Casillasa, Xabija Alonsa.

Inače, na poluvremenu utakmice je organizator ovog ogleda čestitao Carlesu Puyolu na obljetnici, budući da je stoper Barcelone odigrao jubilarnu stotu utakmicu u dresu španjolske reprezentacije, a na poklon je dobio skulpturu. Povela je Španjolska u 16. minuti, makar pogodak ide na dušu Muslere, urugvajskog vratara. Ne odveć opasan udarac Fabregasa s više od dvadeset metara Muslera nije uspio ukrotiti, već mu se lopta od ruku odbila u mrežu. Cijelu utakmicu je Urugvaj bio ravnopravan suparnik, a pogotovo u razdoblju od tog primljenog pogotka, pa do kraja prvog dijela. Tada je Urugvaj i izjednačio pogotkom Rodrigueza (32. minuta), a imao je još nekoliko prilika za vodstvo. U nastavku je, pak, južnoameričku reprezentaciju pokopao Pedro s dva gola. Nevjerojatnih prvih 45 minuta je odigrala Makedonija, suparnik Hrvatske u skupini A kvalifikacija za SP 2014. godine, protiv Danske u Skopju (3:0). U prvih 25 minuta su Makedonci zabili sva tri pogotka renomiranijem suparniku, a učinili su to Pandev, Ibraimi i Noveski. Do kraja ogleda su mreže mirovale. Nije se dobro provela niti Turska u Manisi, na domaćem travnjaku. Slomila ih je Češka s 2:0, a oba su pogotka postignuta u prvom poluvremenu (Krejci u 4. minuti i Lafata u 28.). Recimo još da je Izrael u sudačkoj nadoknadi došao do domaće pobjede protiv Finske 2:1, dok je Gruzija istim rezultatom slavila u Tirani protiv Albanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleska - Brazil 2:1 (Rooney 26, Lampard 60 / Fred 48) Švedska - Argentina 2:3 (Olsson 18, Elm 90+5 / Lustig 3-ag, Agüero 19, Higuain 23) Nizozemska - Italija 1:1 (Lens 33 / Verratti 90+1) Grčka - Švicarska 0:0 Island - Rusija 0:2 (Širokov 43, Šatov 66) Španjolska - Urugvaj 3:1 (Fabregas 16, Pedro 51, 75 / Rodriguez 32) Turska - Češka 0:2 (Krejci 4, Lafata 28) Makedonija - Danska 3:0 (Pandev 8, Ibraimi 17, Noveski 24) Izrael - Finska 2:1 (Ben Basat 2, Rafaelov 90+3 / Forsell 87) Albanija - Gruzija 1:2 (Bogdani 25 / Vatsadze 41, 82) Slovenija - Bosna i Hercegovina 0:3 (Ibišević 33, Pjanić 41, Svraka 80) Norveška - Ukrajina 0:2 (Morozjuk 17, Jarmoljenko 42) Čile - Egipat 2:1 (Vargas 60, Carmona 66 / Salah 88) Mađarska - Bjelorusija 1:1 (Szabics 33 / Volodko 59) Cipar - Srbija 1:3 (Makridis 19 / Tadić 33, 48, Basta 70)

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo