IZGUBLJENI TROFEJ / Slavna Zlatna lopta Maradone pojavila se na aukciji: Nasljednici spremaju prijavu za krađu

Image
Foto: Profimedia.hr

Pričalo se i da ga je Maradona držao u banci u Napulju, koju su opljačkali lokalni gangsteri 1989. dok je igrao za Napoli

14.5.2024.
22:07
Profimedia.hr
VOYO logo

Nasljednici Diega Maradone pokrenut će tužbu kako bi pokušali zaustaviti aukciju Zlatne lopte koju je legendarni argentinski nogometaš osvojio kao najbolji igrač na Svjetskom prvenstvu 1986. u Meksiku.

Image
ČUDAN SLUČAJ /

Na sudu okončana borba za Maradonino ime: Nasljednici pobijedili odvjetnika

Image
ČUDAN SLUČAJ /

Na sudu okončana borba za Maradonino ime: Nasljednici pobijedili odvjetnika

Ovaj je trofej bio izgubljen desetljećima, ali je nedavno izronio i trebao bi biti stavljen na aukciju u Parizu u lipnju, objavila je prošlog tjedna aukcijska kuća Agit. Maradona, koji je preminuo 2020. u dobi od 60 godina, osvojio je 1986. trofej za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva na kojem je u finalu predvodio Argentinu do 3-2 pobjede protiv Zapadne Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tom je turniru zabio neregularan, ali ipak priznat pogodak rukom ("Božja ruka"), ali i "gol stoljeća" kada je solo prodorom driblingom prošao praktički sve suparnike u pobjedi 2-1. protiv Engleske u četvrtfinalu.

Maradonini nasljednici kažu da je trofej ukraden i tvrde da ga sadašnji vlasnik nema pravo prodati, a njihov odvjetnik je rekao da će zatražiti sudsko oduzimanje trofeja i podnijeti prijavu za krađu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maradona je taj trofej primio na svečanosti u kabareu Lido na Champs-Élysées 1986. godine. Trofej je kasnije nestao i o njemu su kružile razne glasine. Neki su rekli da ju je Maradona izgubio u partiji pokera ili da ju je prodao kako bi otplatio dugove, priopćila je aukcijska kuća. Pričalo se i da ga je Maradona držao u banci u Napulju, koju su opljačkali lokalni gangsteri 1989. godine, dok je igrao za Napoli. Maradonini nasljednici vjeruju da je ukraden iz banke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo