Slaven Bilić najavio odlazak iz reprezentacije?

8.10.2011.
23:10
VOYO logo

Marković je, uz asistenciju Zdravka Mamića, odustao od hitne sjednice IO. Ali, u njegovoj glavi zavrtjela se misao o mogućem gubitku 10 milijuna eura ne ode li Hrvatska na EP.

"Već sam toliko izgubio, nisam otišao na SP! Neće me taj stajati 20 milijuna eura", zbrojio je Vlatko dva puta po deset.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjedoci s putovanja iz Atene kažu da su Slavena Bilića spasili Zdravko Mamić i Pero Vićan. Kritična masa u Izvršnom odboru HNS-a, a gotovo svi su bili u Ateni, takva je da su Bilića zamalo smijenili u subotu rano ujutro, u zračnoj luci Zagreb!

"Taj nas ne može odvesti nikamo! Ne smije voditi ni utakmicu s Latvijom", govorio je jedan od članova, ali Mamić i Vićan spuštali su lopticu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično je razmišljao i Vlatko Marković, zato je još u Ateni najavio sjednicu Izvršnog odbora, sa samo jednom temom na dnevnom redu - smjenjivanjem izbornika Bilića, no kasnije je malo povukao ručnu.

Predstavnici Markovićeve vlade spomenuli su Igora Štimca, zakleti Vlatkov neprijatelj trebao bi postati tip koji će mu donijeti EURO i eure, a što je najvažnije, toga je svjestan i Mamić i ovih će dana nazvati Šticu na jedan pomirljivi, 'mamićevski' razgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Zlatko Kranjčar je spreman ponovo sjesti na klupu Vatrenih.

"Pozove li me Marković, rado ću se odazvati. Na raspolaganju sam savezu, sa svima sam ostao u dobrim odnosima. Spreman sam uskočiti već za susret protiv Letonije. Možemo još biti i prvi, ali opet, reprezentacija ne igra dobro već dulje vrijeme. Proces bi možda mogla ubrzati i nedavna Bilićeva izjava da namjerava otići."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bura u HNS-u i oko njega nastavila se i nakon povratka u domovinu. Toga je svjestan i Slaven Bilić koji sve teže tri medijsku hajku koja traži hitne promjene na izborničkoj poziciji.

"Cijeli stručni stožer na čelu sa mnom navikao je na ovakav odnos medija prema vodstvu reprezentacije. Ova medijska hajka nije počela nakon poraza od Grčke, počela je već u Gruziji", istaknuo je Bilić koji skrušeno kaže kako je ovog trenutka nije bitan on, već samo reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito mu teško pada činjenica da bi već od ponedjeljka mogao postati bivši izbornik.

"Ako tako odluči Izvršni odbor ja ću poštovati njihovu odluku", ističe Bilić i napominje kako za Hrvatsku još uvijek ima nade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pobijedimo li Latviju još uvijek možemo biti najbolji drugi i direktno otići na EURO. Ako ne, uvijek nam preostaje mogućnost plasirati se pomoću dodatnih kvalifikacija", kaže Nane.

Iako su šanse male, Hrvatska ima mogućnost izravno otići u Poljsku i Ukrajinu. Pobjedom protiv Latvije i grčkim posrtanjem u Gruziji, Vatreni se vraćaju na prvu poziciju i odlaze na EURO kao prvi. No teško je očekivati da će Grci, majstori 'nule', koji u ovom ciklusu ni jednom nisu izgubili, prosuti bodove baš u Tbilisiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga naša šansa jest da odemo kao najbolji drugi. Pobijede li Nizozemci, koji su se već odavno plasirali na EURO, na gostovanju u Švedskoj, te ako Danci i Portugalci ne odigraju neriješeno, Vatreni odlaze izravno na Europsko prvenstvo. Taj rasplet nije nemoguć, no realnije je da ćemo u Poljsku i Ukrajinu morati preko dodatnih kvalifikacija. Međutim, možda bez Bilića.

"Nisam još siguran hoću li nakon Latvije prihvatiti mogućnost vođenja reprezentacije u dodatnim kvalifikacijama", šokirao je izjavom Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ode li Bilić svojom voljom, lista onih koji čekaju je poduža, Kranjčar, Skoblar, Ivanković, Štimac...

Vezani članci:

arti-201110080351006 arti-201110080039006 arti-201110080430006 arti-201110080045006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo